De missie van The Summit Lighthouse

De missie van The Summit Lighthouse wordt uitgelegd door middel van de drievoudige vlam: (1) De blauwe vlam staat voor de één-op-één relatie van de ziel met God herstellen, (2) de gele vlam staat voor de Leringen van de Opgevaren Meesters verspreiden en (3) de roze vlam staat voor de zielen van planeet Aarde bevrijden.

De leringen zijn doorgegeven aan de boodschappers Mark L. Prophet en Elizabeth Clare Prophet. In samenwerking met Mark L. Prophet heeft de opgevaren meester El Morya The Summit Lighthouse opgericht in Washington D.C. in 1958. In 1975 is Church Universal and Triumphant opgericht en is sindsdien een wereldwijde bron van Leringen van de Opgevaren Meesters. De kerk werd opgericht om de spirituele behoeften van een groeiende groep leden te vervullen. The Summit Lighthouse is een internationale organisatie en wereldwijd actief. De opgevaren meesters hebben de missie om de aarde en de mensheid naar het gouden tijdperk te brengen. Dit doen zij door de allerhoogste universele leringen vrij te geven. De leringen zijn gebaseerd op hun eigen kennis en ervaringen met de Godheid en de kosmos. Zij zijn door de sluier getreden en hebben net zoals Jezus Christus de hemelvaart behaald, van waar zij verder werken en doorgroeien of zelfs onder bepaalde omstandigheden onder de mensen te functioneren.

De Verenigde Staten wordt gesponsord door de opgevaren meester Saint Germain. Als Francis Bacon werkte hij onafgebroken (achter de schermen) om het beloofde land op te richten, en behaalde hij zijn hemelvaart in 1684. Door een dispensatie van de Karmische Raad mocht hij onder de mensen functioneren om de mensheid naar het gouden tijdperk te brengen en zijn beloofde land te stichten. Met hulp van George Washington, één van zijn geliefde chela’s, werd dit land geboren uit zijn vurige hart en passie voor vrijheid. Mede- en vanwege zijn sponsorschap zijn de Verenigde Staten bestemd de mensheid naar het hoogste vrijheidsideaal en het Christusbewustzijn te brengen. George Washington incarneerde rond het einde van de 19e eeuw als Guy Ballard, en Saint Germain zocht zijn oude vriend op om hem te instrueren en te begeleiden in de werkelijkheid van de Opgevaren Meesters. Guy schreef  Ontmoeting met Saint Germain Deel 1 in de jaren ’30 waarin hij uitweidt over daadwerkelijke gebeurtenissen en zijn, niets minder dan wonderbaarlijke, vriendschap met deze opgevaren meester.

The Summit Lighthouse ondersteunt de Verenigde Staten en het ambt van president van de Verenigde Staten want dit land, dat grotendeels gesticht is door hulp van Saint Germain, heeft de kosmische verantwoordelijkheid om alle andere landen naar het Christusbewustzijn te brengen. De leringen zijn vertaald en uitgegeven in 30 talen maar Engels is de hoofdtaal. De Grote Witte Broederschap heeft deze taal gekozen omdat de taal het beste instrument is van de universaliteit van de Christusgeest. We nodigen je uit om te kijken naar de website van de moederorganisatie. Hier is voor degenen die geen problemen hebben met de Engelse taal, veel informatie te vinden. Als je een vlam voelt om de opgevaren meester Saint Germain te ondersteunen in zijn missie, en zijn sponsorschap te ontvangen voor je eigen spirituele pad, ga dan naar de Broederschap van Hoeders van de Vlam.