Wet van Karma - The Summit Lighthouse Holland

Wet van Karma

Heb je je ooit het volgende afgevraagd? (1) Waarom zijn sommige mensen blind of kreupel geboren en behoren anderen tot de genieën? (2) Waarom schijn ik mensen op het eerste ogenblik graag te mogen of andere personen helemaal niet? (3) Waarom kom ik elke keer weer in dezelfde nare situaties terecht? (4) Hoe is het mogelijk dat ik in een gezin geboren werd waar ik helemaal geen binding mee heb? (5) Waarom sterven sommige mensen al als kind en anderen pas als ze heel oud zijn? Wel, je bent niet de enige die zich dat afvraagt.

De verborgen waarheid achter zoveel vragen ligt in het volgende antwoord: wat je uitzendt komt ook weer bij je terug. Deze opvatting van karma wordt door wijze leraren uit het Oosten en Westen doorgegeven. Ofschoon het woord ‘karma’ tegenwoordig erg bekend is, begrijpt niet iedereen wat dit werkelijk betekent, of hoe men ermee om moet gaan. Karma vertelt ons dat wat ons overkomt in het heden, een gevolg is van oorzaken die we zelf in gang gezet hebben in het verleden  – of dit nu tien minuten geleden of tien levens geleden was.

We zijn allemaal opgegroeid met karma. We noemden het alleen niet zo. We noemden het daarentegen oorzaak en gevolg, of gaven er een bijbelse vertaling aan “zoals je zaait, zal je oogsten”, of “bij elke actie bestaat een gelijke en tegengestelde reactie”, uit monde van een academische leraar. In essentie vertelt karma dat wat we doen, in een cirkel naar de drempel van onze voordeur terugkomt – ergens enn op een bepaald moment. Karma is onze grootste leraar die ons in staat stelt om te leren van onze fouten. Omdat de wet van karma teruggeeft wat we dan ook uitgezonden hebben aan gedachten, woorden, of daden, neigen we een uitwendige reden de schuld te geven en op te vatten als straf wanneer negatieve karma naar ons terugkeert.

Karma gaat verder waar de gouden regel ophoudt. Doe anderen zoals je wil dat zij naar jou doen – omdat het op een dag zo naar jou gedaan wordt. De wet van karma zegt simpelweg dat onze gedachten, woorden en daden – positieve en negatieve – een oorzaak-gevolg keten scheppen. We zullen het gevolg ervaren van elke oorzaak die we in beweging gezet hebben. Daarom is karma onze grote weldoener dat al het goede laat terugkeren wat we naar anderen uitgezonden hadden.

De spirituele adept in wording, neemt de wet van karma waar als de wet van liefde, zelfs als het naar de voordeur komt als ‘harde liefde’. Er is geen grotere liefde dan de mogelijkheid te hebben om de gevolgen van onze daden te begrijpen – of omissies – zodat de ziel kan groeien. Karma leert ons om lief te hebben, en om lief te hebben op dezelfde momenten dat het ons in staat stelt ons te verzoenen met al onze niet liefhebbende gedachten, woorden en daden. Het geeft ons de mogelijkheid onze toekomst te veranderen, wat overvloedige hoop schept voor alle daaropvolgende dagen.

De opgevaren meesters onderwijzen de manieren hoe we negatief karma (keuzes, gedragingen, gevoelens) kunnen transmuteren, en datgene waartoe we in staat zijn, te bereiken, alsmede de bevrijding van onze ziel door middel van het ritueel van de hemelvaart. De opgevaren meesters geven drie manieren om negatief karma te vereffenen of goed te maken. Deze manieren geven uitdrukking aan Gods genade en rechtvaardigheid:

• De eerste maar ook langzaamste manier is door het leven te nemen zoals het komt. Maar deze manier kan vaak moeilijk zijn. Bijvoorbeeld: in dit leven kan een persoon trouwen en degene die hij in een vorig leven in de steek liet of verraadde, ondersteunen. Of, hij kan misschien zelf te lijden hebben door de pijn die hij anderen vroeger aangedaan heeft.

• De tweede manier om negatief karma te vereffenen is door goede daden te doen, waardoor de weegschaal doorslaat ten goede. Dit kan worden gedaan door liefdevol dienstbaar te zijn. Misschien werkt iemand onvermoeid in een verpleeghuis, omdat zij of hij op zielenniveau (een innerlijk gevoel) weet, dat haar/zijn karmische balans negatief is.

• De derde en snelste manier om slecht karma uit te boeten is om gebruik te maken van een speciaal geschenk van de opgevaren meesters, namelijk de violette vlam mantra’s. Door deze spirituele energie, met een hoog trillingsgetal, aan te roepen, kunnen veel negatieve karmische patronen letterlijk worden opgelost waardoor je geholpen kunt worden om zelf meesterschap te krijgen en bevrijd te worden van de rondes van wedergeboorte. Sommige karmische patronen worden verzacht door transmutatie. Sommige negatieve karmische patronen vereisen een oplossing op Gods wetenschappelijke wijze maar de violette vlam maakt elke oplossing ervan gemakkelijker en vreugdevoller.

 

Karmalessen.nl

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders