Drievoudige Vlam

De drievoudige vlam, of goddelijke vonk, is het zaad van het goddelijke in ons hartchakra. Het is het zaad van de innerlijke Christus en de innerlijke Boeddha.

De drievoudige vlam belichaamt de kwaliteiten van liefde, wijsheid en kracht dat zich in het hart bevindt van de Almachtige, in het hart van je IK-BEN-Aanwezigheid, en in het hart van je Hogere Zelf. Deze goddelijke vonk is uw paspoort naar onsterfelijkheid.

De drievoudige vlam verblijft in de geheime kamer van het hart. Het is de Achtste Straal en het achtbladerige chakra. Het is als een tussenkamer naar het twaalfbladerige hartchakra.

Het hartchakra is uw verbinding met de Goddelijkheid. Het hart is de connectie van de ziel naar goddelijkheid. Dis is omdat de IK-BEN-Aanwezigheid een spirituele vlam plaatste in ieders hart – de essentie van zichzelf. Deze vlam vormt ook de essentie van God, omdat de IK-BEN-Aanwezigheid een emanatie van God.

Binnen in je eigen lichaam bevinden zich drie vurige pluimen van de Heilige Geest – roze, geel en blauwe pulsaties van de levende vlam. Zodoende verkrijgt de hemelse Drie-eenheid uitdrukking in de wereld van materievorm. En de energieën van de Vader (blauw), Zoon (geel), en Heilige Geest (roze) bevinden zich respectievelijk in het hart van de mens.

Corresponderend met de drie-eenheid van lichaam, geest en ziel, voorziet de drievoudige vlam ook in de mens’ behoefte aan:
* Kracht: om het lichaam te besturen (het geloof en goede wil van de goddelijke bedoeling);
* Wijsheid: om de geest te voeden (verlichting en het juiste gebruik van de kennis van de Wet), en;
* Liefde: voor het vervullen van de lotsbestemming van de ziel in bewuste uitwendige manifestatie (een rechtvaardige en genadige compassie dat altijd beloond wordt door individuele creatieve vervulling).

De vlam in het hart is je eigen persoonlijke brandpunt van het heilige vuur. Het is je mogelijkheid om een te worden met je Hogere Zelf, of je het nu de Christus, de Boeddha, de Tao of de Atman noemt. Het is het potentieel van je Goddelijkheid dat erop wacht om in uw lichaam open te breken binnen je menselijkheid.

Lang geleden, gedurende de eerste drie gouden eeuwen voordat de mens’ vertrok uit onschuld, was het het kristallen koord negen voet in diameter en omvatte de drievoudige vlam zijn menselijke vorm. De bron van energie van de mens was werkelijk onbeperkt en zijn hogere bewustzijn was alles omvattend. Na de val werd de mens’ mogelijkheid om de vrije wil uit te oefenen beknot. Door kosmisch decreet werd de drievoudige vlam gereduceerd tot 1/16e van een inch in hoogte.

Terwijl de vlam van verlichting zich uitbreidt binnen in je bewustzijn, omvat het geleidelijk je gehele wezen totdat God, als heilige wijsheid, gekroond wordt op de altaar van je hart. Maar met elke vermeerdering van wijsheid, moeten de pluimen van kracht en liefde ook mee oprijzen bij fiat van je eigen devotie; anders zal de wijsheid niet behouden worden. Overeenkomstig moet er overeenkomstige toename van wijsheid en liefde ontstaan bij elke vermeerdering van kracht, en dus in perfecte balans zijn. Op dezelfde wijze wordt liefde ook verwezenlijkt door middel van een gelijke manifestatie van kracht en wijsheid.

Gemiddeld genomen, is de drievoudige vlam 1/16e van een inch in grootte, maar zijn pluimen zijn vaak niet dezelfde grootte. Alleen wanneer de drie pluimen in balans zijn, kan de drievoudige vlam zich in zijn geheel uitbreiden. En wanneer je drievoudige vlam zich uitbreidt, zal je spirituele licht en kracht exponentieel vermeerderen.

Decree voor de balancering van de drievoudige vlam:

Balance the threefold flame in me! (give 3 times)
Beloved I AM!
Balance the threefold flame in me! (3x)
Take thy command!
Balance the threefold flame in me! (3x)
Magnify it each hour!
Balance the threefold flame in me! (3x)
Love, wisdom, and power!