Apollo en Lumina

Apollo en Lumina

Apollo en Lumina zijn de Elohim van de tweede Straal, de Gele Straal van wijsheid, begrip, alomtegenwoordigheid, verlichting en het verlangen om God te (leren) kennen via de geest (verstand) van de Zoon, de tweede persoon van de Drieeenheid. Apollo en Lumina zijn bewakers van het Kosmisch Christusbewustzijn. Apollo’s vlam is goudgeel en wordt omringd door blauw weerlicht. Deze blauwe vlam dient als een beschermend krachtig energieveld dat het Christuslicht omringt. Dit blauwe weerlicht snijdt door menselijke dwalingen en misbruiken heen en maakt de weg vrij voor Lumina’s gouden vlam die de volmaaktheid van de zeven aspecten van de Christusgeest tot uiting brengt.

De tweelingzielen Apollo en Lumina doordringen aarde, lucht, vuur en water met de intelligentie die zich in de kern van een atoom bevindt: de essentie van het als een diamant flonkerende intellect van God. De god die lang geleden in de Griekse mythologie als Apollo bekend stond, berust waarschijnlijk op een herinnering aan een ontmoeting met de Elohim in een ver verleden. In de loop van duizenden jaren kregen de goden en godinnen in de gedachtengang van het volk echter meer menselijke trekjes. Vandaar dat hetgeen wat tegenwoordig aan de mythologische god Apollo wordt toegeschreven, nu niet direct de realiteit van de Elohim weergeeft.

In de traditie van Pythagoras stond Apollo bekend als het symbool van mannelijke schoonheid en de zonnegod die het spirituele licht uitbeeldt, waarvan de zon het zichtbare beeld vormt. Hij vertegenwoordigde de neerdaling vanuit de hemel naar de aarde. Sommigen beschouwen Apollo als de zonnelogos, de bemiddelaar, Vishnoe, Mithras, Horus, en als het Universele Woord. Apollo vaardigde de wetten uit voor de Griekse stadstaten. Als de god van inzicht en profetie sprak hij tot de mensheid door middel van profeten en orakels in het beroemde ‘Orakel van Delphi’.

Het Spirituele Retraiteverblijf
Het retraiteverblijf van Apollo en Lumina bevindt zich op het etherisch niveau boven Neder- Saksen in Duitsland. Hier concentreren de Elohim van de tweede straal de energieën van het kruinchakra van de aarde, aangezien er ook chakra’s aan de aarde worden toegeschreven. De ronde koepel van dit verblijf bestaat uit drie lagen die in een parabolische ronding gebouwd zijn. De eerste laag is het grootst, en de eerste en tweede verdieping daarboven zijn elk kleiner dan de voorgaande. In het midden van elk van deze drie lagen bevindt zich een bolvormig centrum van Apollo en Lumina’s vuur. In het midden van het eerste niveau ligt een geelgouden bol die op een rondwentelend sterrenstelsel lijkt, waarvan de sterrengroepen met zo’n hoge frequentie ronddraaien dat het lijkt alsof ze volledig stilstaan. In het midden van het tweede niveau bevindt zich eenzelfde bol van een stralende saffier-blauwe kleur. En in het midden van de hoogste zaal ligt ook een gouden bol net als op het eerste niveau. Op elk niveau bevindt zich een rond meditatievertrek met als middelpunt het bolvormige vuur.

Elk van deze zalen biedt plaats aan ongeveer duizend engelen die onder Apollo en Lumina dienen. Hun glorieuze geelgouden aura’s en kleding geven degenen die hen zien, het gevoel alsof zij in het middelpunt van het heelal zijn. Klaslokalen, laboratoria, bibliotheken en archieven vormen een stervormig patroon dat loopt vanuit het midden van de meditatiezaal en dit bevindt zich op elk van de verdiepingen. Op de eerste bevindt zich een ronde gang die langs de binnenomtrek van het gebouw loopt. Aan elke kant van de hal staan driedimensionale voorstellingen die de werking van de cycli op aarde uitbeelden.

Toen de Elohim gehoorzaamden aan het grootse bevel voor de schepping van de aarde, deden zij dat door het in werking stellen van de cycli. De cycli van aarde, lucht, vuur en water, van de mineraal- en de plantenrijken, van tijd en ruimte, zijn allemaal uitgebeeld in de twaalf ringen van het Causale Lichaam en de twaalf tekens van de Dierenriem, ook bekend als de twaalf Hiërarchieën van de Zon (de wet van de twaalf). Ook uitgebeeld zijn de cycli van de kosmische Wezens en hun uitstraling van Licht naar de planeet, de cycli van beschavingen, van fotosynthese en van precipitatie. Het elektronische krachtveld maakt dat deze uitbeeldingen in de lucht hangen en levende delen hebben; bewegende vlammen en spiralen die de eindeloze ingewikkeldheid van onze wereld tonen. Iemand zou makkelijk honderd jaar kunnen besteden aan het bekijken van het een en ander en het studeren onder de grote kosmische wetenschappers die in dit retraiteverblijf dienst doen.

Als voorbereiding op het komende Gouden Tijdperk worden er enorm krachtige golven van de Vlam der Verlichting vanuit deze tempel uitgezonden. In antwoord op vele gebeden staan miljoenen engelen klaar om uit te vliegen om het bewustzijn van de aarde te verhogen tot het niveau van de Christus. Het is een enorme taak die op hen wacht. Al deze engelen moeten worden aangeroepen om de hele mensheid te verlichten. Het bovenstaande is ontleend aan het Engelstalige boek ‘The Masters and Their Retreats’.  Aanroepingen tot Apollo en Lumina:

Elohim Apollo en Lumina! (3x)
Vermeerder het Godsbewustzijn op aarde!
Verlicht de jeugd en geef hun het inzicht om nieuwe technologieën
op een juiste manier volgens Gods wil toe te passen.

 

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders