Maitreya - The Summit Lighthouse Holland

Maitreya

Heer Maitreya vervult het ambt van Kosmische Christus en Planetaire Boeddha. Zijn naam betekent “liefhebbende vriendelijkheid”, en hij focust de straling van de Kosmische Christus naar de evoluties van de aarde. Als bewaker van de planeet vanuit Venus, volgde hij Heer Gautama Boeddha op als Kosmische Christus toen Gautama Heer van de Wereld werd tijdens een Royal Teton ceremonie op 1 januari 1956. Onder het ambt van de Kosmische Christus overziet Maitreya potentiële veranderingen en het binnenkomen en vertrekken van gevallen engelen en de progressie van de geïncarneerde Christus.

In de geschiedenis van de planeet zijn er talloze Boeddha’s geweest die aardse evoluties gediend hebben door de stappen en stadia van het pad van de bodhisattva. Heer Maitreya, de Kosmische Christus, heeft de inwijdingen van de Boeddha voltooid. Hij is deze tijd naar voren getreden om iedereen die van het pad van de Grote Goeroe Sanat Kumara afgeraakt is, en waar Maitreya en Gautaama afstammelingen van zijn, te onderwijzen.

Maitreya wordt aanbeden in Tibet, Mongolië, China, Japan, en door heel Azië waar hij geëerd wordt door de Boeddhisten als de “Compassievolle” en als de komende Boeddha. Terwijl Maitreya door alle Boeddhisten geaccepteerd is, neemt hij verscheidene rollen aan in verschillende culturen en religieuze sekten. Deze rollen bevatten de beschermer en hersteller van de Dharma; bemiddelaar en beschermer; een goeroe die toegewijden persoonlijk inwijdt, onderwijst en met hen in communie treedt; een verlosser die afdaalt wanneer de wereld in beroering is; een boodschapper die gezonden is door de Goddelijke Moeder om haar kinderen te redden; en de Zen Lachende Boeddha.

Boeddhistische geleerde Evans-Wentz beschrijft Maitreya als de “Boeddhist Verlosser, die de wereld regenereert door de kracht van goddelijke liefde en de Nieuwe Tijd van Universele Vrede en Broederschap inluidt. Hij is momenteel in de Tushita Hemel van waaruit hij af zal dalen en geboren zal worden onder de mensen om de toekomstige Boeddha te worden om opnieuw, zoals Gautama en de lange Dynastie van Boeddha’s dit deden, het pad te onthullen dat naar de Grote Bevrijding leidt.

In het Chinese Boeddhisme wordt Maitreya soms afgebeeld als de “Hemp-bag Bonze” (Een “bonze” is een Boeddhistische monnik). In zijn rol verschijnt Maitreya als een mollige, jolige en dikbuikige lachende Boeddha. Hij wordt vaak getoond als iemand die zittend een plunjezak vasthoudt terwijl blije kinderen over hem heen klimmen. Voor de Chinezen vertegenwoordigt hij voorspoed, materieel welzijn en spirituele tevredenheid; de kinderen vertegenwoordigen de zegeningen van een grote familie.

Heer Maitreya en Heer Gautama waren de eersten onder de mensheid die antwoordden op de magnetische roep van Sanat Kumara om God onder ogen te zien en terug te keren naar de goddelijke staat waarin de mensheid oorspronkelijk geschapen was en wie hij bestemd was uit te beelden in de wereld van vorm. De tijd brak aan toen degene die de aarde als haar Planetaire Boeddha gediend had, om te verkiezen terug te keren naar zijn eigen planetaire keten, waardoor er een ambtsvacature ontstond dat door degenen onder de aardse beschermers opgevuld diende te worden. De Heer Maitreya meldde zich aan voor de inwijdingen die noodzakelijk waren om gekwalificeerd te zijn voor dit ambt. Eeuwen aan zelfdiscipline, training, devotie en meesterschap waren vereist voordat hij tot zijn huidige staat kon rijzen. Zijn collega gedurende al deze ervaringen in het klaslokaal was Heer Gautama, die, door een marge de eerste Boeddhistische graad won terwijl Heer Maitreya het tweede ambt toegewezen kreeg, die van Wereldleraar.

Als Wereldleraar was het zijn missie om voor elke tweeduizendjarige cyclus een specifieke spirituele instructie te ontwerpen dat het meest vereist was voor het menselijke ras gedurende die periode. Wanneer er een beproefd en bereidwillig instrument was, diende hij als een bemiddelaar, en polariseerde hij de atomen van de vier lagere lichamen van die levensstroom zodat het goddelijke plan van die geïndividualiseerde IK-BEN-Bron door zijn instrument kon stromen, en daarmee in de wereld van vorm de werken van Christus uitbeelden.

Heer Maitreya is de leraar van Jezus, die, met Kuthumi het ambt van Wereldleraar vervult. Maitreya demonstreert namens een evoluerende mensheid het kosmische bewustzijn van de Christus op alle gebieden van menselijk streven en zijn universaliteit over de hele kosmos. Hij wordt gekend als de Grote Inwijder en was, in feite, de inwijder van Jezus in zijn individualisatie van de Christusvlam in zijn laatste belichaming als wereldverlosser en voorbeeld van de weg, de waarheid en het leven voor alle aspiranten op het pad van persoonlijke Christusschap.

Maitreya was zelf een chela van Heer Himalaya (manu van het vierde wortelras) en heeft zijn eigen Focus van Verlichting in de Himalayagebergten. Hij was de goeroe van tweelingvlammen in het Hof van Eden, wat een mysterieschool was van de Broederschap. De Mysterieschool van Eden dat op Lemurië lag en hedendaags in de buurt van San Diego, was de eerste Mysterieschool op planeet aarde. En Maitreya, waarnaar verwezen werd als de Heer God in Genesis, was zijn eerste hiërarch.

Lees meer in:  “The Masters and their Retreats”

 

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders