De hemelvaart - The Summit Lighthouse Holland

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God

De hemelvaart is het ritueel waarbij de ziel zich herenigt met de Geest van de levende God, de IK BEN Aanwezigheid, door de versnelling door het heilige vuur aan het natuurlijke einde van iemands laatste leven op aarde. Het is het proces waarbij de ziel eerst samensmelt met het Christusbewustzijn en vervolgens met de levende Aanwezigheid van de IK BEN DIE IK BEN, na haar karma in evenwicht te hebben gebracht en haar goddelijke plan te hebben vervuld. Zodra de hemelvaart plaatsvindt, wordt de ziel – het vergankelijke aspect van het zijn – het onvergankelijke, een permanent atoom in het lichaam van God, vrij van de ronde van karma en wedergeboorte.

In werkelijkheid is de mens een vlammende geest die in fysieke vorm is neergedaald om de condities en beproevingen van het dagelijkse leven en zijn eigen lagere zelf te beheersen. Wanneer hij met succes de menselijke wil, het menselijk ego en het menselijk intellect heeft overwonnen en ze heeft vervangen door hun goddelijke componenten, kan hij weer opstijgen naar het hart van de Vader-heerser over tijd en ruimte.

De hemelvaart is een geschenk van God. Het wordt ons meer door zijn genade gegeven dan door onze werken, hoewel beide noodzakelijk zijn.

Lidmaatschap van een specifieke kerk is op zichzelf geen garantie voor onze hemelvaart. Toegewijden van alle rassen en religies hebben de gave van de hemelvaart gekregen als aan bepaalde eisen is voldaan.

De hemelvaartsvlam is een vlam van hoop. We hebben hoop omdat we de goddelijke herinnering aan de hemelvaart van Jezus de Christus in ons hebben. Onze zielen herinneren zich dat Maria, de Moeder van Jezus, en anderen die onbekend en ongezongen zijn, ook in de voetsporen van Jezus zijn getreden als de ware helden en heldinnen van de wereld.

Jezus’ hemelvaart is de matrix van de hemelvaart van elke andere ziel. Zijn leven was bedoeld om een voorbeeld voor ons te zijn en het is de bedoeling dat wij opvaren zoals hij. De mysteries van Gods schepping zijn talrijk en Jezus onthulde voor ons een van de grootste mysteries van het leven.

De hemelvaart is Gods verlangen voor iedereen, en dus staat de hele Hemel – Opgevaren Meesters en Aartsengelen – klaar om de man, vrouw of kind bij te staan die zijn of haar ware identiteit als zoon of dochter van God tot uitdrukking wil brengen. Alle leven zou de kans die we hebben gekregen om in de voetsporen van de Meester te treden moeten verwelkomen. Jezus was een wegbereider, één van velen.

Hemelvaart Vlam

De hemelvaartvlam is intens vurig wit met een kristallen gloed. De paaslelie is het symbool van de vlam en haar focus in het natuurrijk. De witte diamant is het brandpunt in het mineralenrijk.

Muziek van de Hemelvaart

De melodie van de vlam is de Triomfmars uit Giuseppe Verdi’s Aïda, en de grondtoon van de retraite is Liebesträume van Franz Liszt. De melodie van Celeste Aïda bevat de grondtoon van Serapis Bey zelf.

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders