De Opgevaren Meester Sanat Kumara

Sanat Kumara

Sanat Kumara speelt een grote rol in de religieuze tradities van het Oosten. Elke rol toont een ander facet van zijn Goddelijke Zelf. In elke rol onderwijst hij iets anders over God en over ons Pad naar God toe.

Skanda of Karttikeya
Sanat Kumara wordt in het Hindoeïsme vereerd als een van de vier of zeven zonen van Brahma. Ze worden beschreven als jongelingen die de zuiverheid in ere hielden. Het Sanskriet woord voor Sanat Kumara betekent ‘de eeuwig jeugdige’. Sanat Kumara staat ook bekend als de ‘Oude van Dagen’. In de Bijbel wordt de Oude van Dagen door de profeet Daniël in het oude testament genoemd (Daniël 7:9, 7:13-14, 7:21-22). In het Aramees betekent de naam Oude van Dagen Atiq Yomin en in het griekse Septuagint Palaios Hemeron en in de Latijnse bijbelvertaling Antiquus dierum.

In het Hindoeïsme wordt Sanat Kumara soms genoemd Skanda of Karttikeya, de zoon van Shiva en Parvati. Karttikeya is de god van de oorlog en opperhoofd van de goden en hun goddelijke ‘legers’. Hij werd speciaal geboren om Taraka (de demon die de onwetendheid, ofwel het lagere bewustzijn symboliseert) te verslaan. Karttikeya wordt vaak uitgebeeld terwijl hij een speer vasthoudt die de verlichting uitbeeldt. Hij gebruikt de speer om de onwetendheid te vernietigen.

In het Hindoeïsme worden de oorlogsverhalen dikwijls gebruikt als allegorieën voor de innerlijke strijd van de ziel.

God van Wijsheid en Onderwijs
De Indiase schrijver Parthasarathy zegt dat Karttikeya ‘de man van de perfectie is, die het Hoogste Zelf heeft ontdekt. Het hanteren van zijn speer van vernietiging symboliseert de vernietiging van alle negatieve tendensen die het goddelijke Zelf verbergen’.

Skanda-Karttikeya zoals hij soms wordt genoemd, wordt ook beschouwd als de god van wijsheid en onderwijs. Er wordt van hem gezegd dat hij spirituele krachten geeft aan zijn vereerders, speciaal de kracht van kennis. Een inscriptie op de stenen pilaar uit de 5e eeuw die in Noord India staat, beschrijft Skanda als de beschermer van de goddelijke Moeders.

De Goddelijke Moeder bevindt zich in jezelf. Haar woonplaats is in het witte chakra dat aan de basis ligt van het ruggengraat. Dit chakra heeft vier bloemblaadjes en dit geheiligde vuur is je levenskracht. Het is de energie die oprijst om het licht te ontmoeten dat via het ‘kristallen koord’ naar beneden komt. Je kunt het kristallen koord zien op de afbeelding van je ‘IK BEN Aanwezigheid’. De energie van de Vader-Moeder God komt door het kristallen koord naar beneden en het heilige vuur van de Moeder rijst omhoog vanuit het stuitchakra. Op deze manier worden wij door de Vader van boven en de Moeder van beneden gevoed en toch bevat de Vader (boven) de Moeder, en de Moeder (beneden), de Vader.

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders