Zielenkameraden & Tweelingvlammen

Met betrekking tot het vinden van een hogere liefde, zijn tweelingvlammen, zielenkameraden en karmische relaties allemaal op een zoektocht naar liefde en de perfectie relatie – een zoektocht naar heelheid.

Er bestaan drie soorten romantische relaties die mensen vooruit helpen naar heelheid: tweelingvlammen, zielenkameraden en karmische relaties.

Tweelingvlammen

Tweelingvlammen werden samen geschapen in het begin en delen een unieke lotsbestemming. Geschapen in een gemeenschappelijke eivormige vuurkern, werden ze gescheiden in twee sferen van wezen – een masculiene polariteit en een feminiene polariteit – maar beiden met hetzelfde patroon van goddelijke identiteit. Hoewel ze sommige levensperioden samen doorbrachten en andere gescheiden, is hun verbinding eeuwig, en nadat ze zich beiden verenigd hebben met hun Hogere Zelf, zullen ze ten hemel varen en voor eeuwig bij elkaar zijn. Maar niet alle prachtige en vervullende zielenliefdes zijn zoals die van tweelingvlammen.

Zielenkameraden

Een verbinding met een zielenkameraad is anders dan die van een tweelingvlam. Terwijl we allemaal één tweelingvlam hebben, kunnen we meerdere zielenkameraden hebben.

Zielenkameraden delen een gemeenschappelijke missie en vergelijkbaar stadium van spirituele ontwikkeling. Zij komen samen omdat zij aan hetzelfde soort karma en dezelfde soort chakra’s werken. Zielenkameraden kennen dus een aantrekkingskracht dat gebaseerd is op het heilige werk en het pad van zelfmeesterschap. Een zielenkameraad ontmoeten is net als het tegenkomen van je eigen reflectie in materie die aan dezelfde taak werkt om de blauwdruk van God te vervullen.” – Elizabeth Clare Prophet

Deze spirituele relaties lijken zeer vaak harmonieus en vervullend, en zulke verwante zielen kunnen samen grote dingen bereiken.

Karmische relaties

Dan zijn er ook karmische relaties waar twee individuen tot elkaar aangetrokken worden voor het vereffenen van gemeenschappelijk karma. De karmische connectie kan de strakste van allemaal zijn, en starten met de sterkste aantrekkingskracht. Dit is omdat de ziel een diep verlangen heeft om vrij te zijn, en een innerlijk weten heeft dat deze connectie een sleutel naar de oplossing is door middel van het vereffenen van karma dat vaak hard is, zoals geweld, haat, verlatenheid of zelfs moord.

Alleen zijn

Van tijd tot tijd is er een gevoel van leegte, en een eenzaamheid welke de ontoereikendheid openbaart van een relatie dat gebaseerd is op karma. Hoewel ze toch vaak ingewikkeld zijn, zijn deze relaties belangrijk in het bereiken van zelfmeesterschap op het spirituele pad. Liefde is de sleutel. Iedereen ervaart alle drie relatievormen gedurende alle levens. De sleutel tot heelheid in al deze spirituele relaties is om elke ziel lief te hebben.