Teachings

Wat maakt het violette vuur zo’n krachtig hulpmiddel?

In onze fysieke wereld heeft violet licht de hoogste frequentie in het zicht- bare spectrum. Zoals Fritjof Capra uitlegt in De tao van de fysica, heeft violet licht een hoog trillingsgetal en een korte golflengte en bestaat daarom uit lichtdeeltjes met een hoge energie en een hoog momentum. Op spirituele niveaus kan die hoogfrequente energie van de violette vlam het afval verteren in en tussen de atomen van je wezen. Het is alsof het in een chemische oplossing wordt geweekt waardoor laag na laag het vuil wordt opgelost dat daar jarenlang heeft vastgezeten.

Bevrijd van dit afval, beginnen de elektronen vrijer te bewegen en verhogen zo de spirituele vibratie en onze energieniveaus. Deze werking vindt plaats op niet-fysieke ofwel ‘metafysische’ dimensies van materie. Als de energie gerepolariseerd en getransmuteerd is, wordt het een deel van onze opslagplaats van positieve energie.

Er is er niet één onder ons die geen spijt heeft van een bepaald ogenblik in ons leven, een daad, of een onvriendelijk woord. We zouden willen dat wij dat konden terugdraaien. Door met de violette vlam te werken, kunnen wij de vlam van de Heilige Geest sturen om zowel degenen die we verkeerd hebben behandeld, als onszelf van die last te bevrijden. Als de violette vlam door de emotionele, mentale en fysieke lagen van ons wezen heengaat, transmuteert het de oorzaak, het gevolg en de optekening van alles wat minder is dan volmaaktheid en brengt die energie weer terug tot haar natuurlijke staat van harmonie met de Geest.

In essentie reikt het violette vuur ons een pad aan met een mini- mum aan lijden. Als we dat licht door middel van onze gebeden aanroepen, kan het helpen het proces van het oplossen van karma en trauma’s te vergemakkelijken. Het kan ons zelfs in staat stellen een deel van onze karmische schulden te vereffenen, zonder dat het nodig is de betrokken personen te ontmoeten. De violette vlam is een heilig vuur, zoals de vlammen die de feniks verteren, en zij helpt ons weer vernieuwd, verfrist en meer heel op te rijzen.


Bron: Karma en Reïncarnatie van Elizabeth Clare Prophet

Zie ook onze gratis karmalessen op: www.karmalessen.nl

Karmalessen