De krachten van de duisternis - The Summit Lighthouse Holland

De krachten van de duisternis

Dit is een van de voornaamste strategieën van de duisteren. Mark Prophet schetst een element van deze strategie als ‘het afbreken van het Christusbeeld.’

Nu, het afbreken van het Christusbeeld in elke mens gebeurt door iemand die naar je toe komt en dan zegt: ‘O, je hebt een puist op je gezicht,’ of ‘Heeft je oor er altijd al zo uitgezien?’ … en het is berekend om je aan het lachen te maken, bijna. Je kunt er bijna om lachen. Maar in werkelijkheid komt het binnen in je onderbewustzijn om aan je te knagen en je het gevoel te geven dat je een onvolmaakt wezen bent, want naar buiten toe hebben we allemaal deze patronen …

Zelfs de mooiste vrouwen in Hollywood en de mooiste mannen … hebben dat karmische patroon. Zo is het, het menselijk ras heeft dit geërfd, net zoals het ook zijn oorspronkelijke Goddelijke Beeld heeft geërfd. En, natuurlijk, is het dat Goddelijke Beeld wat ze willen afbreken. Ze willen je kleineren.

De gevallen engelen zullen elk klein gebrek en elke onvolkomenheid in de Christusmens opsporen en er constant de aandacht van anderen op vestigen. Dit voortdurend aanduiden wat verkeerd is bij iemand, in plaats van te zien wat juist is, is het tegenovergestelde van het houden van het onbevlekte concept.

De gevallenen zijn constant bezig de lichtdrager te veroordelen. Ze geven hun veroordeling van het kind van het licht nooit op. Het is de veroordeling waarover in de bijbel gesproken wordt als de aanklager van de broeders ‘die hen aanklaagde bij onze God, dag en nacht.’We noemen het kritiek, afkeuring en veroordeling. Het is een kleine gewoonte die we van de gevallen engelen hebben overgenomen, en we hebben de neiging dit op anderen en onszelf toe te passen.

De krachten van de duisternis zullen proberen de aandacht van de mensen te versterken en te vestigen op elke slechte daad die je ooit hebt begaan. De boodschapper sprak hierover in een genezingsdienst:

God erkent geen zonde omdat zijn licht het lang geleden heeft verteerd. Maar de duivel zal jouw zonde nooit vergeten. Hij zal het je voorhouden op het moment van je hemelvaart. Hij zal je vuile was buiten hangen over de hele straat. En jij zegt: ‘Bye-bye!’

Het probleem met deze duivels is, zij maken het leven te ernstig voor ons. Zij maken het diepe, donkere verleden een soort enorm, enorm probleem dat we nooit te boven kunnen komen.

Hun doel is om te proberen je het gevoel te geven dat je een waardeloze zondaar bent, voor eeuwig verdoemd. Dit is een leugen! Het gevallen bewustzijn van de vleselijke geest, het Luciferiaanse bewustzijn, is anti-Materie en anti-Moeder. Kwaad [Engels: e-vil] is de energieversluiering [energy veil] die onze visie op ons Hogere Zelf afdekt. Het is niet echt. Het heeft geen macht.

De Luciferianen zijn dol op intellectuele conflicten. Ze zijn gefascineerd door het mentale, wat de tegenhanger is van de liefde van de goeroe. Er is een subtiele maar eenvoudige valkuil die zij gebruiken om je de ware goeroes – de opgevaren meesters – te laten haten. De boodschapper legde deze strategie uit in haar eerste lezing over ‘De leringen van de Kosmische Christus’:

Zonder de liefde voor de persoon van God, zul je het nooit helemaal halen op het Pad omdat, zie je, wanneer je die korreltjes zand, stof en veroordeling van jezelf accepteert, laten de gevallenen je nooit alleen. Ze versterken elke verkeerde daad die je ooit hebt begaan. Ze etaleren die als toonbeeld van je onwaardigheid, en ze laten je geloven dat zij de goeroe zijn die in je bewustzijn spreekt – zij zijn God die spreekt, en jij moet wel voor altijd verdoemd zijn.

Wel, een God die jou veroordeelt is een God die je zult haten. De gevallenen weten dit. Als zij zich kunnen voordoen als de goeroe en jou veroordelen en maken dat je de veroordeling accepteert, dan zul je de goeroe haten en zul je de goeroe moeten verlaten. Je zult jezelf moeten distantiëren van de persoon van God.


Passage uit het Boek:
Strategieën van Licht en Duisternis” vertaling uit de oorspronkelijke uitgave:
Strategies of Light and Darkness 2002  Summit Publication & AmethistPers.

Copyright © 2018 Summit Publications, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Boek verkrijgbaar bij AmethistPers

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders