Hoe kan ik meer liefde geven en ontvangen? - The Summit Lighthouse Holland

Hoe kan ik meer liefde geven en ontvangen?

Het jaar 2018 staat in het teken van het hart. Hoe kan ik meer liefde geven en ontvangen? Wat zijn enkele van de vragen die we moeten leven op onze reis naar meesterschap van het hart? Hier zijn er een paar:

  • Hoe kan ik mijn hart openstellen en vrijelijk mijn liefde delen met anderen?
  • Hoe kan ik mijn hart zo bekrachtigen dat ik mijn bestaansreden kan vervullen en hen troosten die pijn hebben?
  • Hoe kan ik mijn eigen hart genezen van de pijn van het verleden en mijn vermogen om lief te hebben vergroten?
  • Hoe kan ik geven aan anderen en toch tijd overhouden om voor mijzelf te zorgen?
  • Hoe kan ik mijn hart binnengaan om de innerlijke vuren van liefde aan te wakkeren?

Het boek “Alchemie van het hart” geeft antwoord op deze en vele andere vragen en geeft een diepgaand inzicht in het hart. We willen daarom graag een aantal passages en quotes uit dit boek met jullie delen. Iedere maand zullen we nieuwe passages uit het boek op de website zetten, dus houd de website in de gaten!
Malcolm Muggeridge schreef: ‘Voor mij vertegenwoordigt Moeder Teresa, in wezen, liefde in actie … In donkere tijden is zij een helder schijnend licht.’

Ongeacht wie je bent, ongeacht wat je roeping is, ook jij kunt een transformator van liefde zijn. Jij kunt andermans hart en vele andere harten aanraken, die speciaal op jou wachten – zielen die alleen zullen reageren op de unieke uitdrukking van jouw hart.

Op een keer vroeg een discipel aan Gautama Boeddha: ‘Zou het de waarheid zijn om te zeggen dat een deel van onze training is gericht op het ontwikkelen van liefde en medeleven?’ De Boeddha antwoordde: ‘Nee, dat zou niet de waarheid zijn. Het zou waar zijn om te zeggen dat onze gehele training zich richt op het ontwikkelen van liefde en medeleven.’

Mark L. Prophet zei eens: ‘Alle ervaringen op aarde dienen om ons de betekenis van liefde te leren. Alle relaties op aarde dienen om ons de betekenis van liefde te leren. Alles wat plaatsvindt voor het onderwijzen van de ziel … is om haar de betekenis van liefde te leren. Want liefde is de kracht die het universum doet schudden, en die ene zuivere toon laat klinken die ieder mens de vrijheid verschaft om zijn eigen goddelijke aanwezigheid te omarmen, zijn eigen goddelijke plan.’

De meester-alchemist en adept Saint Germain leert ons dat het hart de plaats van de werkelijkheid is, en dat hartperspectief de sleutel is tot het begrijpen van de werkelijkheid van elke situatie. ‘Als u in uw hart gecentreerd bent’, zegt hij, ‘kunt u alle dingen zien zoals ze zijn.’ Hartperspectief is bewust denken, voelen, handelen en ademen door middel van je hart. Wat je ook doet, al is het iemand een kop thee geven, kan een verlengstuk van je hart zijn.

Wij hebben meer dan genoeg gelegenheid om hartperspectief te oefenen. In een competitieve wereld, waarin zoveel mensen de neiging hebben om meteen de achilleshiel van de ander te willen raken, hebben wij de gelegenheid om rechtstreeks voor het hart te gaan. Je kunt denken, je kunt spreken, je kunt voelen, maar let er eens op dat je dit alles vanuit je hart doet, net zolang tot het voelt alsof het je hart is (en niet je hoofd of je ego of je verdedigings- mechanismen) dat denkt, spreekt en voelt. Het vraagt oefening, maar het kan.

Henry Wadsworth Longfellow schreef eens: ‘Ieder mens heeft zijn geheim verdriet waar de wereld niets vanaf weet; en vaak noemen we iemand koud, terwijl hij alleen maar bedroefd is.’

‘Ben jij een vriend voor iemand anders?’ Je kunt alleen vrienden hebben als je zelf een vriend bent. Hetzelfde geldt voor liefde. Het geheim van aantrekken wat je wilt, is zelf te worden wat je wilt zijn. Als je verlangt liefde te ontvangen, moet je liefde zijn. Als je meer liefde wilt kunnen geven en ontvangen, begin dan met anderen meer liefde te geven.

Je hart openen en de persoon of situatie die je pijn doet, omarmen, zou wel eens een van de meest transformerende ervaringen in je leven kunnen zijn.

Copyright © 2018 Summit Publications, Inc. Alle rechten voorbehouden.


Het boek” Alchemie van het hart” is verkrijgbaar bij onze webshop AmethistPers.nl. Nu tijdelijk met korting.

 

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders