Broederschap van Hoeders van de Vlam

Ben je een Hoeder van de Vlam van het Leven zonder het te weten? Het probleem dat de mensheid heden ten dagen ondervindt alsmede het antwoord op dit probleem ligt dichter bij huis dan we in eerste instantie vermoeden. Ondanks tekenen van spirituele progressie, bevindt de aarde zich in een neerwaartse spiraal. Landen staan voor verwoestende uitdagingen zoals verdeeldheid, armoede en oorlog. Mensen lijden. De waarheid is vaak een product van politieke noodzakelijkheid. De reden van het probleem – en een van de redenen waarom de aarde in een neerwaartse spiraal zit is dat onvoldoende mensen onder de mensheid de vlam van het leven op het altaar van hun hart hoeden.

Zien jullie, het is een vereiste van de kosmische wet, verordend door de Heren van Karma, dat, tenzij genoeg mensen de vlam hoeden, beschaving niet in stand gehouden kan worden. Waarom?  Omdat de vlam liefde uitstraalt, de vlam heelt, de vlam transmuteert duisternis, de vlam behoudt de goddelijkheid in de materie, en de vlam is goddelijk leven zelf. De oplossing voor het probleem, en het omdraaien van deze neerwaartse spiraal en het verheffen van het collectieve bewustzijn, is dus het hoeden van de vlam van het leven.

Wellicht draag jij al bij aan de oplossing door middel van gebed, meditatie, dienstbaarheid aan anderen en nog meer. Zeer waarschijnlijk ben je al een waardevolle lichtdrager die de vlam van het leven hoedt. Dit is reeds een grote dienstbaarheid aan de mensheid. Hieronder vind je 4 gevorderde spirituele technieken om deze heilige activiteit naar een volgend niveau te brengen.

Moet je de vlam van het leven alleen hoeden? Nee, dat hoeft niet! Je kunt de vlam van het leven alleen hoeden en progressie boeken op het pad van initiatie, maar dit is ook mogelijk met de begeleiding en direct sponsorschap van een opgevaren meester, en een liefdevolle community die je werkelijk als je thuis mag beschouwen.

De opgevaren meester is Saint Germain en de Broederschap van Hoeders van de Vlam. Elizabeth Clare Prophet legt uit dat “de Broederschap gesticht is door Saint Germain toen The Summit Lighthouse begon met haar activiteiten, en om een broederschap te vormen om studenten te voorzien in instructies over de kosmische wet, en niet om de leden gelieerd te laten zijn aan een kerk.” The Summit Lighthouse is een spirituele non-profit organisatie die toegewijd is aan de universele verlichting en de zielenvereniging met God. “Echter is er het vereiste zij studenten zijn van de eeuwenoude mysterieën en de mysterie van alchemie, in de stijl van de Vrijmetselaarsorde of van de Rozenkruisers of de Tempeliers, allen waar Saint Germain bij betrokken was bij hun oprichting.” Lees meer over deze opgevaren meester.

“Het is een Broederschap van mannen en vrouwen van over de hele wereld”, legt Elizabeth Clare Prophet uit. “Zij hebben één verbintenis – dit is de enige gelofte die je neemt als een Hoeder van de Vlam – om de vlam van het Leven te hoeden voor jezelf en voor de evoluties van de aarde. De lessen zullen vervolgens vertellen hoe je dit het beste kunt doen door middel van gegradeerde leringen.” De Broederschap van Hoeders van de Vlam biedt je een weg in één van de actieve innerlijke scholen van de opgevaren meesters van vandaag. De Broederschap is de tegenhanger beneden van de hiërarchie van licht Boven, die ook wel bekend staat als de Grote Witte Broederschap. Als Ridder-Commandeur van de Broederschap “verlangt Saint Germain persoonlijk om zijn leden te sponsoren binnen de goeroe-chela relatie en gebruikt hij de Broederschap en diens lessen om dit te bewerkstelligen.” Terwijl je de Meester dient, dient hij jou.

“De lichtdragers van deze wereld zijn bestemd om te opereren onder het sponsorschap en de mantel van Saint Germain en Portia … Saint Germain vraagt niemand om zijn kerk, religie, specifieke leraar of boeken op te geven. Je kunt een lid van welke kerk dan ook zijn en gelijktijdig lid zijn van de Broederschap van Hoeders van de Vlam.” En terwijl je je steun geeft aan Saint Germain, sponsort hij je persoonlijk pad van initiatie, en geeft hij instructies over de kosmische wet, die, wanneer zij toegepast worden, naar zelfmeesterschap leidt.

Onthoud, ongeacht waar je in het leven staat, ongeacht of je rijk of arm bent, jong of oud, man of vrouw, religie of geen religie, het maakt geen verschil voor Saint Germain en je medebroeders van de Broederschap. Het is de vlam van het Leven in je hart dat jou waardig maakt om Saint Germain te dienen, en niet je menselijke persoonlijkheid of wereldse successen. Je hebt honderden belichamingen gehad sinds je voor het eerst naar de aarde kwam met Sanat Kumara, en je spirituele verworvenheden tellen veel zwaarder dan je materiële verworvenheid.

Zien jullie, Saint Germains doel is om je te doen ontwaken net als de 144.000 lichtdragers en om hun geheugen over de eeuwenoude gelofte en reden van bestaan vandaag op aarde terug in herinnering te brengen. Zolang je ziel de innerlijke roeping voelt om de vlam van het Leven opnieuw te ontsteken evenals de heilige vuren van vrijheid in de zielen van Gods volk, en je maakt het besluit om Saint Germain te dienen, dan ben je waardig om dit te doen.

Saint Germains doel is ook op een open deur te creëren waarbij de opgevaren meesters met hun belichaamde chela’s in contact kunnen komen en de chela’s met hun werkelijke leraren in contact kunnen staan. Als de gelofte eenmaal gemaakt is en het contact gelegd is, dan zal je inwijding starten. Je meest oprechte studie en zelfmeesterschap over de leringen, waarbij geen stappen overgeslagen worden – hoe vergevorderd je denkt dat je spirituele verworvenheid is – is het teken van nederigheid dat, richting de zuiveren van hart, zelfs de mysteriën ontsluiert in de meest elementaire instructie. En dus, ja. Saint Germain heeft jou nodig en hij roept naar je om je weg naar hem terug te vinden en die van Sanat Kumara. Het enige wat je moet doen is de uitgereikte hand van goddelijke vriendschap aan te grijpen. De Broederschap van Hoeders van de Vlam vormt het geven en het nemen van de Meester en zijn discipelen. Terwijl de Meester vrijelijk zijn kosmische momentum aanreikt als een mantel van zijn licht aan zijn discipelen om de dagen te bespoedigen van hun zielenbevrijding, zo geeft de discipel aan de Meester zijn devotie aan de vlam, dienstbaarheid, en een vastbeslotenheid om zijn zelf te reinigen als een kristallen kelk voor het werk van de meester op aarde. Dus de meester zegent de discipel als zijn instrument.

Hoe word ik een Hoeder van de Vlam?

Om de publicatie van de Leringen van de Opgevaren Meesters te ondersteunen, betaalt de Hoeder van de Vlam voor geprinte lessen en voor de wereldwijde outreach van Saint Germain, maandelijkse contributie aan de Broederschap. Over de jaren heeft de contributie deze activiteit in staat gesteld om haar internationaal hoofdkwartier en de Inner Retreat op de 7000 hectaren grond op de Royal Teton Ranch in Montana te onderhouden. Er zijn twee opties om lid te worden, en de gelofte te tekenen aan Saint Germain. Kijk voor meer informatie op de website van de moederorganisatie.

Met optie 1 ontvangt u de Hoeders van de Vlam lessen online op uw TSL-account. U betaald eenmalige verzendkosten voor de toezending van het starterspakket voor Neofieten.

Optie 1 Item Aantal Kosten Inschrijving
Betaling met Credit Card Lidmaatschap Broederschap van Hoeders van de Vlam 1 $9,95 dollar per maand $ 9,95
Hoeders van de Vlam Lessen Online 1 $0,00 $0,00
Hoeders van de Vlam Neofiet pakket 1 $33,00 eenmalig $33,00
Verzendkosten 1 $29,95 eenmalig $29,95
Totaal: $9,95 per maand $72,90

Optie 2 biedt alle aspecten aan van optie 1 maar ontvang je daarnaast ook 33 Engelstalige lesboekjes geprint bij je thuis (één per maand). De maandelijkse contributie bedraagt dan $24,90 dollar per maand.

Optie 2 Item Aantal Kosten Inschrijving
Betaling met Credit Card Lidmaatschap Broederschap van Hoeders van de Vlam 1 $9,95 dollar per maand $9,95
Hoeders van de Vlam Lessen Online 1 $0,00 $0,00
Hoeders van de Vlam Geprinte Lessen 1 $14,95 dollar per maand $14,95
Hoeders van de Vlam Neofiet pakket 1 $33,00 eenmalig $33,00
Verzendkosten 1 $29,95 eenmalig $29,95
Totaal: $24,90 per maand $87,85

Lidmaatschap*

Optie 1: “International Online Lessons”, en teken de gelofte aan Saint Germain

Optie 2: “International Online Lessons + Printed Lessons”, en teken de gelofte aan Saint Germain

* Bovenstaande links leiden je door naar de website van onze moederorganisatie in Gardiner Montana USA.

Daarnaast biedt lidmaatschap bij de Broederschap andere voordelen:

 • Er is een mentor voor je beschikbaar en die jou begeleidt in het gebruiken van het Gesproken Woord;
 • Je hebt een persoonlijke TSL-account met wekelijkse filminstructies over de leringen;
 • Je kunt participeren in een community bij jou in de buurt;
 • Je ontvangt spirituele informatie die alleen beschikbaar is voor Hoeders van de Vlam;
 • Je krijgt toegang tot live- en online events die alleen beschikbaar zijn voor Hoeders van de Vlam;
 • Je ontvangt een certificaat van voltooiing voor elk niveau binnen de Broederschap van Hoeders van de Vlam;
 • Je ontvangt eBook Violet Flame to Heal Body, Mind and Soul, Ebook How Archangel Michael Can Protect You en Access the Power of Your Higher Self.

Je ontvangt het starterspakket voor Neofieten:

 • Saint Germain: Master Alchemist;
 • The Science of the Spoken Word;
 • Saint Germain on Alchemy: Formulas for Self-Transformation;
 • DVD: Spiritual Techniques to Heal, Body, Mind and Soul;
 • Een reisaltaar met daarop Kuthumi, Jezus Christus, Saint Germain & El Morya;
 • Saint Germain pocketkaart.

Heb je vragen over hoe je kunt meedoen aan de activiteiten van TSL en de Broederschap van Hoeders van de Vlam? Wil je graag in contact staan met een mentor die jou wegwijs maakt? Neem dan contact op met communitytslh@summitlighthouse.nl en stel je vragen aan Rev. Joyce Carels.

Pin It on Pinterest

X
X