Karma en reincarnatieTeachings

Gautama Boeddha – zo hecht de wijze zich aan niets –

Zoals een druppel water
niet aan een lotusblad blijft kleven
of zoals een lotusbloem
onaangetast is door het water,
zo hecht de wijze zich aan niets –
wat hij heeft gezien, gehoord of gedacht
GAUTAMA BOEDDHA

Gautama Boeddha, de ‘Meedogende’, bekleedt het ambt van Heer van de Wereld (in openbaring 11:4 ‘God van de Aarde’ genoemd), hiërarch van de etherische retraite in Shamballa (boven de Gobi-woestijn), waar hij de drievoudige levensvlam ondersteunt voor de evoluties van de aarde. Gautama (die werd belichaamd als Siddhartha Gautama 563 v.C) is de grote leraar van verlichting door de beheersing van de tien perfecties, de vier edele waarheden en het achtvoudige pad door de ziel, en sponsor van Summit University en van de missie van de Moeder van de Vlam om de fakkel van verlichting voor dit tijdperk te dragen.

Gautama kwam op het uur toen het hindoeïsme in zijn ergste staat van decadentie verkeerde. Het priesterschap was betrokken bij vriendjespolitiek en het bewaken van de grote geheimen, de echte mysteries van God, voor de mensen, waardoor de massa in onwetendheid werd gehouden. Het kastenstelsel was een middel tot gevangenschap van de ziel geworden in plaats van een middel tot bevrijding door dharma. Geboren als prins Siddhartha, verliet hij paleis, macht, vrouw en zoon om die verlichting te bereiken waardoor hij aan de mensen kon teruggeven wat de indringers van hen hadden afgenomen.

Gautama Boeddha was de eerste ingewijde die diende onder Sanat Kumara, vandaar degene die werd gekozen om hem op te volgen in het ambt van Lord of the World. Op 1 januari 1956 plaatste Sanat Kumara zijn mantel op Heer Gautama, waarop de Chela bij uitstek van de Grote Guru ook de hiërarch van Shamballa werd.
Op innerlijke niveaus onderhoudt hij de drievoudige levensvlam, de goddelijke vonk, voor alle kinderen van God op aarde.

De Heer van de Wereld ondersteunt de drievoudige vlam in de evoluties van de aarde door een filigraan licht dat zich vanuit zijn hart uitstrekt. Dit is dus het omzeilen van het karma van het individu, waardoor er zoveel duister rond het hart is dat de spirituele slagaders of het kristallen koord zijn doorgesneden.

De vergelijking hiervan wordt gezien wanneer de slagaders in het fysieke lichaam zo verstopt raken met puin dat het gebied van de bloedstroom enorm verkleind wordt totdat het een punt van insufficiëntie wordt en het hart niet langer in leven kan blijven. Dit is vergelijkbaar met wat er op het astrale gebied is gebeurd.

Dus kwam Sanat Kumara naar de aarde om de vlam van het leven te behouden. En zo houdt Gautama Boeddha deze drievoudige vlam in Shamballa, en hij maakt deel uit van elk levend hart. Daarom, als de discipel het Pad nadert, begrijpt hij dat het doel ervan is om naar de plaats te komen waar de drievoudige vlam hier beneden voldoende ontwikkeld is in zijn eigen hart dat hij inderdaad, met of zonder de filigraandraad uit het hart van Gautama Boeddha, is in staat leven en ziel en bewustzijn en het inwijdingspad in stand te houden.

Geliefden, deze stap op zich is een prestatie die maar weinigen op deze planeet hebben bereikt. Je hebt geen idee hoe je je zou voelen, zou zijn of zou gedragen als Gautama Boeddha die steun van de filigraandraad en het momentum van zijn eigen hartslag en drievoudige vlam van je zou terugtrekken. De meeste mensen, vooral de jeugd, houden geen rekening met wat de bron is van het leven dat zij in uitbundigheid en vreugde ervaren.

Over dit geschenk zei Gautama zelf op 31 december 1983:

Ik ben erg oplettend. Ik observeer je door het contact van mijn vlam via het draadcontact dat ik onderhoud met de drievoudige vlam van je hart – ik houd het in stand zoals ik doe totdat je overgaat van de zetel-van-de-ziel-chakra naar het hart der harten [de geheime kamer van het hart], en je bent zelf in staat om die vlam en zijn branden in dit octaaf te ondersteunen.

Heeft iemand hier zich ooit herinnerd dat hij bij zijn geboorte zijn eigen drievoudige vlam ontstak? Heeft iemand hier zich ooit herinnerd dat hij voor het vuur zorgde of het brandende hield? Geliefde harten, erken dat daden van liefde en moed en eer en onbaatzuchtigheid zeker bijdragen aan deze vlam. Maar een hogere macht en een hogere Bron houden die vlam vast totdat jijzelf één bent met die hogere macht – je eigen Christus Zelf.
Daarom ontvangen ze allemaal de boost van mijn hartvlam en impuls. En terwijl dat licht vanuit de Godheid door mij heen gaat, neem ik daarom veel dingen waar over jou en je dagelijkse leven, waarvan je zou kunnen denken dat een Lord of the World, die het inderdaad erg druk moet hebben, niet genoemd of opgemerkt wordt.

Nou, dat ben ik inderdaad! Maar ik heb het nooit te druk om de elementen van het Pad op te merken die worden gepresenteerd door ouders en in gezinnen en gemeenschappen en in de schoollokalen van het leven overal. Want het is mijn taak ervoor te zorgen dat een bepaald onderdeel van het pad van inwijding, dat naar het hart van Jezus en Maitreya leidt, deel uitmaakt van het leven van elk opgroeiend kind.


Bron: https://encyclopedia.summitlighthouse.org