Chela's gecentreerd in de vlam en degenen die dat zouden willen zijn - The Summit Lighthouse Holland

Chela’s gecentreerd in de vlam en degenen die dat zouden willen zijn

Onder de meesters sta ik bekend als een pragmaticus in de meest ware zin van het woord, want ik houd me bezig met praktische zaken en met de eisen van het uur. De mensheid staat voor een dilemma. Het is een dilemma van het zelf, de samenleving en de beschaving. De Darjeeling Raad zoekt antwoorden op het dilemma. We onderzoeken de geest van God, en dan onderzoeken we de geest van de mens. We zijn geïnteresseerd in wat zal werken – niet over een luchtkasteel-filosofie. We zijn geïnteresseerd in wat er nu zal werken om het tij van wereldkarma en de degradatie van zowel het beeld van de Christus als het beeld van de Goddelijke Moeder te keren.

Chela’s die bij Darjeeling op de deur kloppen, wordt gevraagd of ze de urgentie van de wereldtoestanden en de dringende behoefte van het uur begrijpen. Als ze dat perspectief nog niet hebben verworven, raden we ze aan om de disciplines van een andere retraite te zoeken. Want hier bij Darjeeling bieden we een stoomprogramma in chelaschap en initiatie op het pad aan voor diegenen die bereid zijn om impliciet de eisen van hun eigen Christus Zelf te volgen en te reageren met een vlam die opspringt en met ogen die fonkelen met het brandende vuur van het zielsonderscheidingsvermogen.

We sturen toegewijden van de Goddelijke Moeder. We leiden afgezanten op die de Broederschap zullen vertegenwoordigen en die naar de grote steden van de wereld zullen gaan om de weg van zelfopoffering te onderwijzen, zoals de heilige Franciscus van weleer, tot grotere glorie van de Christus in allen.

Mag ik voor u spelen uit Moore’s Irish Melodies, een lied uit mijn hart dat ik lang geleden heb gecomponeerd voor een geliefde. Ik draag het nu op aan alle chela’s van het heilige vuur die zich voorbereiden op die transmutatie en het verlaten van de uiterlijke, vervagende vorm van de innerlijke, altijd bloeiende zonnebloem van het hart: “Geloof me, als al die vertederende jonge schepsels betoveren.” Want het hart dat God werkelijk liefheeft, vergeet nooit de terugkerende stroom van die liefde weerspiegeld vanuit de bron van het leven.

Nu, chela’s van de wil van God die chela’s van de opgevaren meesters zouden willen worden, met de tederheid van het hart van de wil van God, trek ik u in de plooien van het kleed van die wil, zodat u zou kunnen zien dat de kristallen voering van het saffierblauw is bezaaid met een goudroze tint – een intense liefde van de wijsheid van God die de Darjeeling-meesters inspireert om de zweep van discipline te kraken. Zo groot is onze liefde voor de ziel van God in de mens dat we u vrij zouden laten om uw onsterfelijke bestemming te aanschouwen.

Sommigen komen naar onze retraite voor training, maar hun motieven zijn niet puur. Ze zijn zelfzuchtig. Ze willen macht niet om in God te roemen, maar vanwege de ijdelheid van het synthetische zelf dat ze weigeren op te geven. Ze krijgen beleefd te horen van de Poortwachter dat degenen die binnenkomen de pantoffels van het mindere zelf aan de deur moeten laten staan. Degenen die niet bereid zijn de schoenen van het overschaduwd zelf uit te doen, mogen niet op deze heilige grond lopen.

Om uw pad te begrijpen, uw zeer persoonlijke pad naar verlossing, moet u het perspectief hebben van uw verleden en hoe u het heden hebt gecreëerd – zowel op persoonlijk als op planetair niveau.

Kom dan; en laten we zien hoe we, in de magie van de vlam, de ontwerpen van uw zielebestemming zullen ontdekken.


Uit: Ascended Master El Morya: The Chela and the Path, p. 36 – 38

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders