Bidden vanuit je hart - The Summit Lighthouse Holland

Bidden vanuit je hart

Onze gebeden moeten vurige woorden zijn die voortkomen uit de oven van een hart vol liefde.  -MOEDER TERESA –

De revolutionairen van de Geest ontdekten hoe je het vuur van het hart kunt benutten. Door middel van de gloeiende hitte van meditatie en gebed, kunnen ook wij de bliksem vrijlaten die in ons hart is opgesloten.

Onze meditaties in de geheime kamer zijn uiterst persoonlijke ervaringen. Ze beginnen met het terugtrekken van onze aandacht voor wat er om ons heen gebeurt, en het naar binnen gaan – ‘alle poorten gesloten, de geest binnen de grenzen van het hart’, zoals de Bhagavad Gita zegt. De christelijke traditie noemt het recollectie, je geest terugtrekken uit uiterlijke zaken en je aandacht richten op de aanwezigheid van God van binnen.

Als we door devotie en liefde naar binnen gaan, maken we contact met de innerlijke vlam en communiceren met de energie die God is. ‘De kleine geestvonk van onze persoonlijke identiteit is de sleutel die ons verbindt met het Universele’, zei Mark Prophet eens. ‘(Gods) Geest is het materiaal waarvan onze wereld is gemaakt. Zijn energie, zijn patroon, is de enige staat van genade. Wijzelf moeten ons opnieuw identificeren, integreren en polariseren met dat licht – en dat moeten we bewust doen.’

Met behulp van gebed en meditatie brengen we onze aandacht terug naar het Innerlijke Licht, dat de werkelijke bron van ons bestaan is. We worden doordrenkt met licht – vernieuwd, verfrist en vervuld – zodat we meer licht kunnen geven aan hen die het nodig hebben. We bouwen ons reservoir van liefde op. Terwijl wij van binnen communiceren met ons Hogere Zelf, die op de troon in ons hart zit, kunnen we ons ook toegang verschaffen tot de wijsheid van het hart om oplossingen te vinden voor ingewikkelde problemen.

De mystici adviseren ons onze meditaties te combineren met het gesproken gebed uit een hart brandend van liefde. Bijvoorbeeld, de Zohar onderwijst: ‘Wat iemand ook denkt of wat hij ook mediteert in zijn hart, kan geen werkelijkheid worden totdat hij het uitspreekt met zijn lippen.’ Het gesproken woord activeert de vrucht van onze meditatie op het Goddelijke, en brengt het in het fysieke.

Iedere spirituele traditie heeft haar eigen prachtige methoden om door gebed en meditatie het hart binnen te gaan– van het stille reciteren van heilige woorden tot de dynamische herhaling van mantra΄s en het geïnspireerd zingen van devotionele liederen, zoals bhajans.


Uit: Alchemie van het Hart

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders