Saint GermainTeachings

Wat alchemie kan betekenen voor een wereld in verval – deel 1 van 3

De maan regeert over de nachtzijde van het leven en is het mindere licht, het reflectieve licht van de zonne-energie van God. In deze reflectieve staat oefent het enorme controle uit over de getijden alsmede over het waterelement. Luna de maan, de grote wervelende satelliet die de nacht regeert, bestuurt dus deels het emotionele lichaam van de mens en kan gemakkelijk ofwel zijn grootste vijand of beste vriend worden. Want wanneer het correct aangewend wordt (onder zijn voeten geplaatst wordt1) kan de energie van de maan hem helpen om alchemistische controle over zijn emoties te bereiken. (energy-in-motion = energie in beweging). Laat ons bekijken waarom dit zo is.

De maan reflecteert het astrale lichaam van de aarde. Wanneer we met de maan te maken hebben, dan hebben we te maken met het gereflecteerde licht van de zon. Wanneer het astrale lichaam onder de heerschappij van de Christus is, wordt zijn kracht oneindig. Wanneer de gezuiverde energieën vervolgens versterkt worden door de maan, die niets minder is dan een grote reflector, wordt haar kracht in bijna oneindige proportie verveelvoudigd. Maar tot de tijd dat het massabewustzijn wordt geregeerd door het licht van de zon in plaats van te worden geregeerd door de nacht, zal de maan de astrale energieën van de planeet reflecteren.

Dus blijven mensen slachtoffer van hun eigen afschuwelijke miscreaties en dat zelfs in grotere mate gedurende de cycli van de volle maan. Welnu, de alchemist gebruikt zijn gezuiverde energieën als een reflector van solaire energieën ongeveer zoals de maan het licht van de zon reflecteert. De wateren van zijn geest reflecteren het licht van de dag en de nacht net zoals het water van de zee het gouden pad reflecteert van zowel de zon als de maan. Maar het Christusbewustzijn als prisma van zuiverheid als de ‘zee van glas’, filtert de onzuiverheden van de maan eruit net zoals het het licht van de zon breekt.

Alle energieën zijnde Gods energie, kunnen de menselijke misbruikte energieën, gereflecteerd door de maan (teruggestuurd naar aarde waar zij vandaan kwamen, overeenkomstig de karmische wet), bevrijden van de door de vleselijke geest opgelegde energieën door het proces van transmutatie. Ze kunnen vervolgens gebruikt worden om meer perfecte kunstwerken te scheppen in de traditie van de Grote Alchemist totdat de patronen in de hemel de patronen op aarde transformeren en de maan een gouden bol wordt van doorschijnende kracht

De meesten onder jullie weten al te goed dat wanneer je emoties verstoord raken door uiterlijke omstandigheden, gevoelens of opvattingen, er een moment is waarop je nog in staat bent om controle over je energieën vanuit je eigen emotionele lichaam af te dwingen. Als deze energieën vervolgens toegestaan worden onverminderd door te razen is dit controlemoment verloren en dan is het gemakkelijk voor mensen om datgene te doen, te denken of te zeggen waar ze op een dag spijt van zullen hebben. Daarentegen zijn de meesten van jullie zich bewust van de grote vreugde en vrede die over jullie zielen gekomen is wanneer je in staat bent geweest iets voor iemand anders te doen. Dit gebeurt omdat er diep in jezelf een liefdevol verlangen ligt om je medemens te dienen.


Bron: Saint Germain over Alchemie