Verschil tussen sympathie en compassie - The Summit Lighthouse Holland

Verschil tussen sympathie en compassie

De opgevaren meesters hebben gesproken over het verschil tussen sympathie en compassie. We kennen het verschil door de vibratie. Sympathie is een neerwaartse spiraal die kan leiden tot een verlaging van je energie of je vibratie. Het vormt vaak dat wat bekend staat als een ‘weerhaak van sympathie’, wat een psychologische weerhaak is, of een haak van sympathie, die jou vangt op het niveau van de zonnevlecht. Dit vormt een verbinding die jij, dan, moet verbreken, om niet als een vis aan de haak te worden binnengehaald. Je moet herkennen wanneer je aan de haak wordt geslagen. Vaak kan je beste vriend(in) je waarschijnlijk vertellen dat het gebeurt, als je ernaar vraagt en bereid bent te luisteren.

De sympathie voor de gevallenen en Luciferianen kan ertoe leiden dat we hen willen helpen, omdat we medelijden met ze hebben. ‘Kom bij ons wonen. Kom ons helpen,’ of ‘Laat ons bij jou wonen. Laat ons bij jou zijn.’ En, door medelijden bewogen, denken we bij onszelf: ‘Arme zielen, we zullen ze helpen.’ Dat wil niet zeggen dat we anderen die in nood zitten, niet helpen. Maar we moeten voorzichtig zijn met onze relaties en vaststellen of sympathie of compassie in het spel is.

Sympathie kan een dodelijke vibratie zijn. Dat geldt in het bijzonder wanneer we sympathie hebben voor de gevallene die de duisternis verkiest, en geen berouw heeft. Wanneer ze in deze toestand verkeren, zegt de boodschapper, is dat niet het juiste moment om medelijden met hen te hebben, omdat je door je medelijden gewoonweg je licht en energie in die matrix steekt, en het versterkt de matrix. Het schept dan karma voor jou, omdat je energie nu naar deze negatieve matrix gaat.

We moeten het verschil tussen sympathie en compassie kennen en herkennen. De ene is een neerwaartse spiraal, en de andere gaat omhoog. Leer menselijke sympathie te zien voor wat het is en weet wanneer het in je leven aan het werk is. Als je te maken hebt met een situatie die lastig is, vraag jezelf dan af: ‘Wat is hier het hoogste goed voor allen die erbij betrokken zijn?’ Handel dan zoals je hart je ingeeft.

Laat je niet strikken door de psychologische weerhaak. Hecht er niet aan als mensen je dingen beloven. En kijk uit voor geschenken waaraan voorwaarden verbonden zijn.


Passages uit het Boek:
Strategieën van Licht en Duisternis” vertaling uit de oorspronkelijke uitgave:
Strategies of Light and Darkness 2002  Summit Publication & AmethistPers.

Copyright © 2018 Summit Publications, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Boek verkrijgbaar bij AmethistPers

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders