Saint GermainTeachings

Saint Germain over Alchemie

De lezing biedt inzicht in het gelijknamige boek Saint Germain over Alchemie. Het boek wordt gerekend onder de beste zelfhulpboeken die er op aarde bestaan. De lezing reikt gezichtspunten aan want degenen die hem (zullen) lezen merken dat het geen doorsnee boek is. De lezing is dus geen samenvatting maar een middel om iedereen op weg te helpen en zelf aan de slag te gaan! De lezing belicht de volgende gezichtspunten: (1) Saint Germain, (2) De IK-BEN-Aanwezigheid, (3) de micro- en macrokosmos en (4) het Maltezer Kruis. Het doel van deze lezing is om integraal begrip te realiseren over gezichtspunten (2), (3) en (4).

1) Saint Germain: Saint Germain is net als Jezus Christus, Boeddha en anderen, een opgevaren meester. Als westerse adept deed hij de Europese hoven in de middeleeuwen regelmatig versteld staan vanwege zijn expertise, hoffelijkheid, vaardigheden, kennis en wijsheid. “Een man die nooit sterft en alles weet”, zei Voltaire over hem. De lezing gaat in de diepte over de missie van deze “Wonderman van Europa” en zijn gebruik van alchemie.

2) De IK-BEN-Aanwezigheid: de relatie tussen God, Christus en de mens wordt in diepte behandeld. Hierin komt ondermeer het dagelijks zuiver gebruik van energie aan bod wat nodig is om verandering en wonderen teweeg te brengen in de persoonlijke aangelegenheden. Hoe dichter de mens naar God en zijn Hogere Zelf toegroeit, hoe meer zijn krachten toenemen om “wonderen” te verrichten zoals Jezus Christus deed.

3) De micro- en macrokosmos:  een alchemist is zich bewust van de overdracht van energie, de interactie van zijn binnenwereld met zijn buitenwereld. De lezing behandelt de wetenschap van de kosmos en hoe de binnenwereld zich vertaald in zijn directe aangelegenheden en wat de buitenwereld hem verteld over zijn huishouding en hoe hij beiden kan beheersen.

4) Het Maltezer Kruis: het Maltezer Kruis biedt inzicht wat die energie of het heilige vuur inhoudt die u onophoudelijk van God krijgt. De lezing gaat in op hoe u uw kracht, wijsheid en liefde laat toenemen, de ziel herenigt met haar Hogere Zelf en uiteindelijk de overwinning behaalt door het ritueel van de hemelvaart.

Jezus zei dat “wij nog veel grotere wonderen”, kunnen doen en hij bedoelde dat met het juiste gebruik van alchemie. Veel mensen denken bij alchemie aan zichtbare wonderen. Zichtbare wonderen verrichten zoals water in wijn veranderen, door muren lopen, objecten uit het niets laten ontstaan en over water lopen, zijn het gevolg van langdurig correct gebruik van energie. Maar het ultieme doel van alchemie is om uzelf te herenigen met uw Hogere Zelf en om door het ritueel van de hemelvaart te gaan. Dit besef is belangrijk als u overweegt het boek te lezen of naar de lezing te gaan.

De lezing start om 14:30 en eindigt rond 16:30 en wordt gegeven door Chris Uneputty namens The Summit Lighthouse. Hij is 29 jaar en studeerde rechten. Hij werkt als docent maatschappijleer. Hij vertaalde het boek en bestudeert het nog steeds met plezier. Mocht je interesse hebben om deze lezing bij te wonen, dan kun je een mailtje sturen naar info@amethistpers.nl. We hopen je in de Roos te mogen verwelkomen!

Het Outreachteam,

Elise, Samuel, Wim en Claudette