Het verschil tussen liefde en menselijke sympathie - The Summit Lighthouse Holland

Het verschil tussen liefde en menselijke sympathie

Als u het al lang niet weet, terwijl u het pad van het leven volgt, zult u het verschil gaan onderscheiden. Menselijke sympathie is betrokken bij zelfmedelijden en medelijden met anderen, maar het is geen liefde, en het is ook geen mededogen. Mededogen geneest omdat het verheft, omdat het de kracht heeft van de duif van de Heilige Geest.

De wereld is vol menselijke sympathie. Soap-opera’s zitten er vol mee. De sympathieke aantrekkingen van mensen zijn als de sympathieke aantrekkingen van de planetaire lichamen die deel uitmaken van hun individuele astrologie – het wegduwen en aantrekken van het magnetisme van sympathieke relaties tussen lichamen. Sympathieke relaties worden dan ook gekoesterd door mensen die voornamelijk in een fysiek / astraal bewustzijn verblijven. De overgrote meerderheid van de wereld onderhoudt haar zelfidentiteit, haar gevoel van veiligheid, door menselijke sympathie en sympathieke banden met mensen.

Als mensen geen volmaakte liefde kennen, kunnen ze plotseling ophouden met van u te houden omdat u niet langer iets manifesteert dat ze van u verwachten. Ze verwachten dat u op een bepaalde manier presteert om aan hun behoeften te voldoen en wanneer u dat niet doet, ziet u ineens niet meer hun sympathieke en vriendelijke houding. In plaats daarvan worden ze kwaad of gaan ze in zelfmedelijden. Ze huilen, ze jammeren, ze uiten woedeaanvallen. Ze kunnen fysiek gewelddadig worden. Ze kunnen besluiten dat u niet langer hun vriend bent en zetten u uit hun huis of uit hun club.

Het gebeurt met een knal en u kunt uzelf zelfs niet voorstellen hoe dit plotseling over mensen heen kunnen komen. Welnu, het kan niet over mensen komen als ze volmaakte liefde hebben, maar het komt wel over mensen heen wanneer de basis van een relatie sympathie is. Volmaakte liefde betekent dat omdat we uit God geboren zijn en we God kennen, we het onmiddellijke vermogen hebben om in God van elkaar te houden.

Daarom kunnen we God blijven liefhebben in elkaar, ongeacht wat de uiterlijke persoon doet. We kunnen het licht liefhebben dat de bron is van elke levende cel, zelfs als het hele bewustzijn dat dat krachtveld gebruikt niet langer in dienst van God is. We kunnen niet gewoon stoppen met van God te houden.

God is het vuur in het hart van de cel dat de kerkbanken vormt waar u op zit. Weet u, sommige mensen haten levenloze dingen. Ze vinden dit niet leuk, dat niet of het volgende niet, omdat ze de kleur, vorm of het ontwerp niet waarderen. U hoeft in geen enkele vorm haat te ervaren, want “hij die niet liefheeft, kent God niet; want God is liefde. “

Het is heel simpel. Als u niet kunt liefhebben, dan heeftt u uw Machtige IK BEN Aanwezigheid niet gekend. Als u eenmaal uw Machtige IK BEN Aanwezigheid kent en contact hebt gemaakt, is het vuur van liefde intens in zijn nederdaling en daalt het neer als de Heilige Geest van de Vader en de Zoon.


Dit fragment komt uit een lezing Perfecte Liefde Drijft Angst Uit gegeven door Elizabeth Clare Prophet op Summit University, gepubliceerd in de Pearl of Wisdom® 2001, Vol. 44 Nr. 6

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders