Teachings

De eerste stap naar de hemelvaart

Sommigen denken nog steeds dat ze de stap tot acceptatie van Jezus kunnen overslaan. Ik zeg u dat het niet kan. Hij is de Zoon van God die door God gezonden is. God heeft hem gezonden om alle zielen op aarde in contact te brengen met God-de-Vader en God-de- Moeder.

Het is via zijn hart, het hart van deze Zoon van God, dat u die oplossing vindt. Dit betekent niet dat u alleen Jezus moet vereren, maar het betekent wel dat u zijn ambt dient te erkennen; het ambt waardoor hij voor u de verbinding herstelt van uw ziel met het hart van uw Heilige Christus Zelf en daarmee met zijn eigen Hart.

Sommigen onder u hebben zoveel karma tussen het zetel-van-de-ziel chakra (gelegen tussen het stuit- en plexus-solaris chakra) en het hartchakra dat u zonder de tussenkomst van Jezus de verbinding met het hart van uw eigen ‘Heilige Christus Zelf’ niet kunt bewerkstelligen, ook al denkt u dat u al heel innig verbonden bent met dat hart.

Besef alstublieft, lieve mensen, dat het onrealistisch is om zo te denken zolang u nog woede in uw hart hebt en zolang u onopgeloste problemen in uw wezen en in uw hart hebt ten opzichte van uw Schepper en Zijn schepping.

Jezus vervult het ambt van degene die de ziel terugbrengt naar het niveau waarop het mystieke huwelijk met de Bruidegom een optie is. Laat niemand klakkeloos aannemen dat die verbinding reeds tot stand gebracht is, want, geliefden, wanneer die tot stand gebracht wordt kan zij nooit meer verbroken worden.

Het is de eerste stap naar de hemelvaart. Het duidt aan dat de alzo gezegende nu over de aarde wandelt als iemand die een Christus is geworden. Daarom zult u die verbinding niet ontvangen totdat u overeenstemming hebt bereikt tussen uw eigen hart en het Heilig Hart van Jezus. En omdat velen van u dit nog niet hebben bereikt hebben vele gebieden van uw innerlijk leven nog aandacht en begeleiding nodig.


Passage uit: Parels van Wijsheid

Vol.37 No. 1 De Meester El Morya 2 januari 1994