Teachings

De strategieën van duisternis

Mark Prophet sprak over de strategieën van duisternis op een bijeenkomst met zijn staf op 14 januari 1973, precies een maand voordat hij zijn hemelvaart maakte. Kennelijk, bevond dit onderwerp zich vooraan in het bewustzijn van onze geliefde boodschapper voordat hij naar hogere sferen vertrok.

Mark vertelde de staf dat hij aan een boek was begonnen met als titel Strategieën van duisternis. Hij maakte het boek niet af, en de opdracht ging over op de Mother of the Flame, Elizabeth Clare Prophet. Mark zei ook dat er veel meer Keepers of the Flame lessen zouden komen, die zelfs in de honderden zouden gaan lopen. Het onderwerp van veel van deze lessen zou de strategieën van duisternis moeten worden.

In 1975 zei Moeder Maria:

Wij die de strategieën van de duisteren kennen, wilden die aan onze broeders en zusters beneden verstrekken. Maar de boodschapper die aanbood het boek Strategieën van duisternis te schrijven, nam afscheid in de zomer van het leven, waardoor alleen de geliefde Elizabeth overblijft om o-zoveel boeken over de Wet te schrijven, die op de planken van de bibliotheken van onze retraiteverblijven wachten op de vertaler, degene die de sleutel bezit om het Woord van Geest te decoderen naar het Woord van Mater.(4)

De sleutel tot het ontcijferen van de code, zo verklaarde de Gezegende Moeder, bevond zich in de aura van de boodschapper.

>Elizabeth Clare Prophet heeft dit boek niet in het uiterlijke geschreven, voor zover wij weten. Maar zij heeft de staf wel verteld dat deze lering vervat is in alle lezingen en dictaties die zij heeft gegeven. Als je goed luistert, zul je deze strategieën een voor een omschreven horen in de voortdurende uitgaven van de Broederschap in deze veertig jaar.

De strategieën van duisternis die de ineenstorting van de gouden tijdperken van Lemurië en Atlantis veroorzaakten, werken nog steeds zo goed dat de heerscharen van de duisternis geen nieuwe hoefden te ontwikkelen. Wil het licht de volledige overwinning behalen op het duister, dan moeten we deze strategieën begrijpen en klaar staan met de strategieën van licht, wanneer we hen in ons dagelijks leven tegenkomen.

Passage uit het boek Strategieën van Licht en Duisternis. Verkrijgbaar bij amethistpers.nl