Ontdek de kracht van je Hogere Zelf – Het hoogste doel - The Summit Lighthouse Holland

Ontdek de kracht van je Hogere Zelf – Het hoogste doel

Ontdek de kracht van je hogere zelf. Is het je wel eens opgevallen dat onze dag voor het grootste deel bestaat uit routinematige handelingen? Met routinematig wordt bedoeld dat we vaak niet onze creativiteit hoeven te gebruiken; die scheppende kracht die komt uit het diepst van ons wezen. Wanneer hebben we ruimte voor echt contact met onszelf? Misschien komt er bezinning op een rustig moment wanneer je even zit en geniet: Waar gaat mijn leven naar toe? Wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn doel in het leven en is er meer dan dit?

De opgevaren meesters geven ons inzicht in deze vragen. In hun leringen onderwijzen zij ons dat er een groot doel voor iedereen is weggelegd. Het uiteindelijke doel is om je hemelvaart te halen. De grote meesters uit het Oosten hebben de fysieke hemelvaart laten zien, zoals geliefde Gautama Boeddha en Jezus Christus. Ook Sint Franciscus van Assisi, Padre Pio en Saint Patrick hebben deze transformatie onderwezen als het hoogste doel dat je in je leven kunt bereiken.

Wat gebeurt er bij de hemelvaart?
Als je je hemelvaart maakt, accelereert je ziel dusdanig dat ze een permanente vereniging met je IK-BEN-Aanwezigheid bereikt. Soms, zoals bij Jezus Christus het geval was, kan het fysieke lichaam ook ten hemel varen. Als je je in een fysiek lichaam bevindt op het moment van je hemelvaart, zou het erop lijken alsof je in een wolk verdwijnt. Zo wordt de hemelvaart van Jezus ook beschreven in de Bijbel. Je atomen en moleculen gaan vibreren met frequenties die door het menselijk oog niet waar te nemen zijn, en je verdwijnt eenvoudigweg uit het zicht.

Maar de meeste mensen maken hun hemelvaart niet als ze zich nog in hun fysieke lichaam bevinden. Als zij aan alle vereisten voor hun hemelvaart hebben voldaan, maken zij hun hemelvaart kort na hun sterven. Als je je hemelvaart maakt, hoef je niet meer op aarde te reïncarneren, en hoef je dus na de overgang die dood heet, niet opnieuw een fysiek lichaam te krijgen. Als je je hemelvaart maakt, ga je van tijd en ruimte over naar het eeuwige. Dat is geen einde, maar een begin. Want na de hemelvaart ben je vrij om je door andere dimensies te bewegen en te scheppen, te leren en lief te hebben als nooit te voren.Nadat je je hemelvaart hebt gemaakt, word je een opgevaren meester genoemd. Vele opgevaren meesters blijven bij de aarde om de onopgevaren zielen te helpen op hun spirituele pad.

Verdiepende lering over de hemelvaart:
In het Engelstalige boek van Serapis Bey ‘Dossier on the Ascension’ wordt een verdiepende uitleg gegeven over het hemelvaartsproces.De vlam boven (in het hart van de IK-BEN-Aanwezigheid) magnetiseert de vlam beneden (de drievoudige vlam in het hart). Daarbij daalt het bruiloftskleed neer rondom het zilveren koord om de levensstroom van het individu te omhullen in die tastbare en vitale essentiestromen van de hemelvaart.

Er vinden dan enorme veranderingen plaats in de vorm beneden, waarbij de vier lagere lichamen van de mens worden gezuiverd van alle onzuiverheden. Lichter en lichter wordt de fysieke vorm, en met de gewichtloosheid van helium begint het lichaam op te stijgen in de atmosfeer. Hierbij wordt de zwaartekracht losgelaten en de vorm omhuld door het licht van de geëxternaliseerde heerlijkheid die de mens ‘in het begin’ kende bij de Vader, voordat de wereld bestond. Het individu vaart dus niet op in een aards lichaam, maar in het verheerlijkte geestelijke lichaam waarin de fysieke vorm onmiddellijk is veranderd door het volledige opgaan in de grote Godsvlam. [1]

Hoe bereik je de hemelvaart?
Om je hemelvaart te maken aan het eind van dit leven, moet je meer dan de helft van je karma hebben vereffend – 51% om precies te zijn. Je ziel moet ook haar missie hebben vervuld en verenigd zijn met haar Hogere Zelf (Heilige Christus-Zelf).

Voor Wie?
Als je denkt dat je een ervaring op zielsniveau hebt gehad of eenvoudigweg gelooft dat je voorbestemd bent je hemelvaart in dit leven te maken, is het de hoogste tijd om je reis te beginnen. Beschouw je leven als een opwaartse spiraal en zie jezelf langs die spiraal omhoog klimmen. Zie dan aan de top van je spiraal, over een flink aantal jaren in de toekomst, het symbool van de oneindigheid, het liggende cijfer 8. Dit stelt de vervulling van je leven voor, de hemelvaart.

Neem nu de beslissing:
“Dat is het punt dat ik aan het eind van mijn leven wil bereiken. Ik zal versnellen, het goddelijke bewustzijn in, en ik zal op dat punt blijven, en daar zal ik mij herenigen met de levende vlam, en dan zal ik altijd leven!” [2]

Elke dag een stukje hemelvaart:
De opgevaren meesters hebben ons gezegd dat, als wij elke dag de volledige ‘Hart-, Hoofd- en Handdecrees’ geven, inclusief de Hemelvaartsmantra, dit ons zal helpen onze hemelvaart in dit leven te maken, mits wij ook aan de andere vereisten hebben voldaan.

 

ASCENSION

I AM Ascension Light,
Victory flowing free,
All of Good won at last
For all eternity.

I AM Light, all weights are gone.
Into the air I raise;
To all I pour with full God Power
My wondrous song of praise.

All Hail! I AM the living Christ,
The ever-loving One.
Ascended now with full God Power,
I AM a blazing Sun!

HEMELVAART

IK BEN Hemelvaartslicht,
Victorie in vrije stroom,
Al het Goede heeft uiteindelijk gewonnen
Tot in alle eeuwigheid.

IK BEN Licht, al het gewicht verdwenen,
Ik rijs op in de lucht;
Naar allen giet ik met volle Godskracht
Mijn prachtig loflied uit.

Heil allen! IK BEN de levende Christus,
Degene die eeuwig liefheeft.
Opgevaren nu met volle Godskracht,
BEN IK een stralende ZON!

 

Hoe bijzonder ook, de hemelvaart is dus ook weggelegd voor jou! Met deze kennis over de hemelvaart, lees je het lied ‘The Ascension’ (song 227) met een andere beleving. Geniet ervan!

The Ascension (song 227)
(Op de melodie van Aloha Oe door koningin Lili’uokalani)

From the realms of God’s eternal peace
I feel the pow’r of love’s release
And in contemplation now I see
My belov’d I AM Presence over me.

Its dazzling Light envelops all
As I, in adoration, now do call
As loving arms enfold me ‘round
I dwell in majesty profound.

From within this pulsing sacred flame
I hear revealed my secret name
As I rise in consciousness, I stand
Ever holding o’er death the victor’s hand.

As I arise, ascended, free
From deep within my heart, the Light I see
Enfold all in its pow’r of love
The sacred tone from God above.

Now in heaven’s realm, my voice I raise
In pouring forth eternal praise
For the love that strengthens and inspires
And the light rays that are God’s sacred fires.

I AM God’s love, his pow’r, his might
My one desire, all life free in the Light
Returning now to God, the One
The Source, the great Great Central Sun.


Bronnen:
1. Serapis Bey, Dossier on the Ascension, p. 157–159, 175–177.
2. Elizabeth Clare Prophet, Ontdek de kracht van je Hogere Zelf, p. 72-75
Extra tip: Decreeboekje Heart, Head and Hand Decrees,

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders