Een mysterie van de Heilige Geest Een mysterie van de Heilige Geest

Een mysterie van de Heilige Geest

God heeft ons vele giften gegeven. Hij heeft ons een deel van zichzelf gegeven, de drievoudige vlam, en het verzegelt binnen onze harten. Hij heeft ons ouders of voogden gegeven om voor ons te zorgen. Hij heeft ons engelen gegeven om over ons te waken. En hij heeft ons de gift van vrije wil geschonken, die ons toestaat om te kiezen hoe we onze levens willen leven en om te bepalen wie we zullen worden.  Iedere goede gift en iedere perfecte gift komt van boven en komt neer van de Vader van lichten, bij wie er geen veranderlijkheid is, noch schaduw van verandering. (Jacobus 1: 17)] 

In aanvulling op de materiële giften die God ons verschaft, geeft hij ons ook spirituele giften. God als de Heilige Geest is bereid om ons spirituele giften te geven wanneer we er klaar voor zijn om ze te ontvangen. Een manier om de giften van de Heilige Geest te ontvangen is via de sacramenten. De giften van de Heilige Geest neemt langzamerhand toe binnen u als u dichter tot God komt te staan, dichter tot de Heilige Geest, dichter tot Jezus en Gautama en al de opgevaren meesters.  Als het licht toeneemt door uw gehele lichaam heen, groeien de giften als bloemen. Als u waarlijk de Heilige Geest in u heeft, geeft het aan dat u eenheid met uw Goddelijke Zelf heeft bereikt. 

Er zijn negen giften van de Heilige Geest. Deze zijn: het woord van wijsheid, het woord van kennis, geloof, de giften van genezing, de werking van wonderen, profetie, het onderscheiden van geesten, diverse soorten van tongen en de interpretatie van tongen.  De negen giften van de Heilige Geest zijn als potplanten. Als we ze water geven en ze verzorgen, zullen ze groeien. Eveneens, als we het licht in onze lichaamtempels en in onze chakra’s door meditatie, gebed en goede werken doen toenemen, kunnen de giften van de Geest binnen ons groeien.  

Zelf grote bomen beginnen als kleine planten. Tenslotte worden de planten volgroeide bomen, en sommige bomen zullen vruchten dragen. Wij zijn als vruchtdragende bomen, en mensen zullen weten wat voor soort “bomen” wij zijn door onze “vruchten”. Dit is een mysterie van de Heilige Geest. 


Uit: Nancy Hearn: Come, Holy Spirit, Enlighten Me! p. 23 – 25.

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders