Waarom heb ik het ongeluk overleefd, terwijl al mijn vrienden in de auto omkwamen? Karma? - The Summit Lighthouse Holland

Waarom heb ik het ongeluk overleefd, terwijl al mijn vrienden in de auto omkwamen? Karma?

Het woord karma heeft algemene bekendheid gekregen. Soms zie je bumperstickers met teksten zoals: mijn karma reed over jouw dogma of het is een ondankbare klus, maar ik heb erg veel karma uit te werken. Maar niet iedereen begrijpt wat karma werkelijk betekent; waarom het belangrijk is en hoe je ermee omgaat.

Denk eens aan de talenten waarmee je geboren werd en de goede dingen die je in je leven zijn overkomen. En denk dan nu aan de zogenaamde beperkingen en uitdagingen die je op je levenspad bent tegengekomen. Beide hebben met je karma te maken. Karma vertelt ons gewoon dat wat ons in het heden overkomt, het gevolg is van oorzaken die wij in het verleden zelf in beweging hebben gezet – of dat nu tien minuten of tien levens geleden is. Wij zijn allemaal opgegroeid en hebben karmische lessen geleerd.

We noemden die alleen niet zo. In plaats daarvan hoorden wij zeggen: boontje komt om zijn loontje.Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Elke actie heeft zijn reactieUiteindelijk is de liefde die je ontvangt, gelijk aan de liefde die je hebt uitgestuurd.In essentie vertelt karma ons dat wat wij doen, precies weer naar ons terugkeert – ooit, ergens.

Karma en reïncarnatie gaan hand in hand. Terwijl karma verantwoordelijkheid en terugbetaling betekent, is reïncarnatie gewoon een ander woord voor kans. Reïncarnatie geeft ons nog een kans de karmische schuld die wij aan anderen hebben, af te betalen en om de zegeningen die wij hebben uitgedeeld, te oogsten. Karma en reïncarnatie helpen ons ook om een zinnig antwoord te krijgen op de vragen in het leven.

Waarom ik? Waarom ik niet? Waarom werd mijn nichtje met het Downsyndroom geboren en zijn haar broers en zusters gezond en sterk? Waarom lopen al mijn relaties uit op ruzie – hoe komt het dat ik niet met hem kan zijn, en ook niet zonder hem? Waarom heb ik het auto-ongeluk overleefd, terwijl al mijn vrienden in de auto omkwamen?

Het leven zit vol tegenstrijdigheden en vragen zoals deze. Net zoals een koan in het zenboeddhisme, is elke paradox bedoeld om ons dieper te laten graven, ons te verbinden met de innerlijke kennis van onze ziel en het karmische raadsel op te lossen.


Een fragment uit de digitale Karmalessen.nl. Deze lessen zijn gratis te volgen. Volg deze link naar de Karmalessen

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders