Strategie van Licht en Duisternis - The Summit Lighthouse Holland

Strategie van Licht en Duisternis

Strategie van duisternis 

Zorg dat de lichtdragers karma met elkaar maken. Dit is een subtiele variant op de verdeel-en-heerstactiek. De krachten van de duisternis proberen twee mensen karma met elkaar te laten maken. De gevallene lokt de strijd tussen hen uit door van beide kanten te werken, misschien door ervoor te zorgen dat de een roddels hoort over de ander. De gevallene verdwijnt uit het beeld, terwijl zij vechten. De twee schakelen elkaar uit, dus de gevallene hoeft met geen van beiden te vechten.
Vanuit het standpunt van de duistere figuren, is dit een zeer succesvolle strategie, want het houdt de personen in kwestie niet alleen buitenspel voor deze ronde, maar het heeft ook gevolgen voor komende rondes. Deze strategie om broeder tegen broeder op te zetten, kan hen gedurende opeenvolgende levens karmisch aan elkaar gebonden houden.

Strategie van licht

Trap er niet in. Observeer jezelf, en let op wat er in jouw wereld gebeurt. Als je merkt dat je in deze patronen wordt getrokken, trek dan je energie terug, werp een objectieve blik op de situatie en sla een nieuwe koers in.  Als je een probleem hebt met een broeder of zuster op het Pad, probeer het dan op te lossen – laat het niet sudderen en groeien. Soms is het goed hen rechtstreeks te benaderen in een geest van liefde, en het verlangen om misverstanden op te lossen. Op andere momenten zul je alleen in staat zijn om de situatie in de vlam te plaatsen en verder te gaan. Wees vooral op je hoede om geen negatieve berichten over andere mensen te geloven, die je niet kunt verifiëren. Deze kunnen zaden van onenigheid worden, geplant door de vijand in je eigen bewustzijn. Ga uit van goede wil, en geef iedereen het voordeel van de twijfel.

Strategie van Duisternis

Karma ontwijken: De gevallenen zijn experts in het ontwijken van hun karma. Ze vermijden hun karma of laten anderen hun karma voor hen dragen. Er zijn veel variaties op dit thema. Ze kunnen jou of iemand anders een situatie laten afhandelen, die zij zouden moeten aanpakken. Het kan zijn dat ze jou op de een of andere manier met de rekening laten zitten: misschien letterlijk, dat je je portemonnee moet trekken, of misschien door jouw energie af te tappen. Ze zorgen dat jij hun werk doet. Net als je op het punt staat om hen met de situatie te confronteren, zijn ze plotseling de stad uit of laten simpelweg verstek gaan op de vergadering waar de situatie zal worden behandeld. Vaak huilen en smeken ze en weten zichzelf buiten schot te brengen door de truc van medelijden te gebruiken. De boodschapper onderwijst:

De Sadduceeërs, de Farizeeërs, de schriftgeleerden, de wetgeleerden zijn karma-ontwijkers. Zij ontwijken hun karma. Door mensen van licht uit te melken, trekken ze een aura van vroomheid en heiligheid om zich op. Ze trekken een bescherming rond zich op die niet de bescherming van God is, maar de energie die zij van het volk hebben gestolen. Kijk maar naar de enorme imperia die zijn opgebouwd door de kapitalisten die ons systeem misbruiken met hun monopolies en manipulaties. Hun bescherming is het geld van het volk. Ze gebruiken de energie van mensen, als geld, om zichzelf te beschermen tegen de dreiging van hun eigen karma. Andere mensen doen dit met energie, weer andere mensen doen dit door een persoonlijkheidscultus op te zetten. De boodschapper geeft ons een duidelijk voorbeeld van karma-ontwijking door Kajafas, die de dood van Jezus heeft geconstrueerd, terwijl hij het volk ertoe bracht vrijwillig het karma voor die daad te dragen:

Kajafas zegt: ‘Het is aan te raden dat één mens sterft voor het volk.’ Maar wat gebeurt er? Ze manipuleren de hele zaak … Alleen al het magnetisme van deze zwartmagiërs! Ze wisten precies wat ze aan het doen waren! Ze slaagden erin de dood van Jezus Christus in de ogen van het volk te rechtvaardigen, en het volk riep uit: ‘Zijn bloed kome over ons, en over onze kinderen,, wat wil zeggen: ‘Laat het karma voor deze daad over ons en onze kinderen komen. Wij willen hem zó graag dood dat we de volledige verantwoording voor zijn dood nemen.’ Dat was een daad van karma-ontwijking van Kajafas en alle rabbijnen.

Dus, zij zorgen ervoor dat het gewone volk de verantwoording op zich neemt. Ze overtuigen hen ervan dat er iets gedaan moet worden, en dan zorgen ze dat ze ervoor stemmen.

Strategie van licht

Stel liefdevol je grenzen, en raak niet verstrikt in sympathie. Wees objectief. Je moet erg duidelijk zijn over wat je plicht is en wat niet. Stel liefdevol je grenzen in je werk en in je persoonlijk leven. Let goed op dat je niet verstrikt raakt in sympathie. Maak de calls dat er geen karma-ontwijking plaatsvindt, dat de gevallenen niet in staat zijn hun karma te ontwijken. Wees bereid om kwesties liefdevol en in openheid onder ogen te zien, en trek ook een grens waar dat nodig is.

Wees zelf geen karma-ontwijker. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen karma en je eigen beslissingen en keuzes in het leven. De gevallenen nemen geen verantwoording. Maar de zonen en dochters van God nemen verantwoording voor hun beslissingen en acties, hun gedachten en gevoelens, hun woorden en daden.

 


Bron: Strategieën van Licht en Duisternis – amethistpers.nl

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders