Teachings

Engelen beantwoorden je aanroepingen (calls) met precisie

Engelen beantwoorden je aanroepingen (calls) heel precies, en zij zijn er trots op dat zij dat doen. Hoe gerichter de vraag is, des te nauwkeuriger het antwoord. Zolang je in harmonie leeft met de universele Bron en je je energieën wijdt aan het helpen van anderen, zullen de engelenscharen je helpen tot in de kleinste details van je leven.

Een inspirerend voorbeeld is dat van de vrouw die helemaal geen geld bezat en die, tijdens de tweede wereldoorlog, aan God een boodschappenlijst gaf. Zij vroeg God om speciale ingrediënten die zij nodig had voor de gezinsmaaltijden in het weekend. Binnen een paar uur klopte er een man op haar deur, die een mand bij zich had met alles waarom ze gevraagd had, tot aan het kalfsvlees, de aardappelen en het bakmeel toe.

Het volgende verhaal gaat over een andere vrouw die met de engelen samenwerkte om een bepaalde bestelwagen te krijgen die zij graag wilde hebben. Danette zocht een gebruikte Toyota 4Runner, maar wist dat zij zich de hoge prijs waarvoor deze verkocht werden, niet kon veroorloven. Dus besloot ze het aan de engelen over te laten.

Zij maakte een lijst met al haar wensen: jaartal, model, kleur, motorvermogen, verschillende prijsklassen, kilometerstand en het soort velgen en banden. Hij moest ook goed onderhouden zijn en stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, automatische ramen en sloten, airconditioning en cruise control hebben. Zij knipte een foto uit van de wagen die ze wilde hebben en droeg hem bij zich in haar portefeuille. Elke dag gaf ze gedurende vijftien tot vijfenveertig minuten decrees en fiats naar de engelen, terwijl ze naar haar lijst en foto keek.

Nadat ze weken lang de autoadvertenties kritisch bekeken had, ging Danette zich een beetje zorgen maken, maar gaf het niet op. “Ik wist dat de engelen ervoor aan het werk waren … met minder wilde ik geen genoegen nemen” zei ze. Ten slotte besloot ze in een andere stad te gaan zoeken, twaalf uur rijden verderop. Haar vrienden daar zeiden tegen haar dat een 4Runner in haar prijsklasse gewoon niet te vinden zou zijn.

Maar toen ze in de krant keek, zag ze hem – “een Toyota 4Runner, voor drieduizend dollar minder dan alle anderen die ik gezien had!” zei ze. De eigenaar had de advertentie die dag net geplaatst en de auto voldeed aan al haar voorwaarden, tot aan de cruise control toe. Haar bank verstrekte de lening en ze reed in haar nieuwe Toyota naar huis – de hele weg lang de engelen bedankend.

Hoe gedetailleerder je verzoeken zijn, des te tevredener zul je zijn over de resultaten.


Passage uit het Boek:
Hoe samen te werken met Engelen” vertaling uit de oorspronkelijke uitgave:
How to Work with Angels by Elisabeth Clare Prophet 1998  Summit Publication & AmethistPers.

Boek verkrijgbaar bij AmethistPers