Teachings

De opgevaren meesters zijn hier om ons te helpen

De opgevaren meesters en hun boodschappers zijn hier om ons te helpen met onze problemen, en kunnen ons geweldig bijstaan als we hen en hun mantels aanroepen. Wees nederig genoeg om hulp te aanvaarden. Het leven zelf is een grote onderwijzer van deze les. We bevinden ons vaak in situaties waarin we gedwongen worden om in alle nederigheid hulp aan anderen te vragen. God Meru spreekt tot ons over deze nederigheid:

En zo, ziet u, is het besef van nood, het besef van onderlinge afhankelijkheid, van wederzijdse verantwoordelijkheid en dienstbaarheid, bedoeld om nederigheid op te roepen. Nederigheid is die gouden eigenschap, die niet opgeblazen is met trots over zijn eigen prestaties, die niet als een eiland afgescheiden en apart blijft, die niet ernaar streeft om de Himalaya of het Andesgebergte alleen te beklimmen, maar bereid is om te werken, te lopen, te kijken, te wachten en het touw te voelen van anderen op het Pad die u omhoog trekken, van anderen beneden die uw dienst nodig hebben.

El Morya vertelt ons over de eenzame klimmers die proberen hun weg alleen te gaan. De hoogvlakten van de Himalaya, zegt hij, liggen bezaaid met de overblijfselen van hen die de hiërarchie hebben afgewezen. Dat is waarom de opgevaren meesters ons gidsen hebben gegeven en de touwen en het gereedschap dat we nodig hebben. De gidsen zijn de meesters en hun boodschappers. De touwen zijn het begrip van de kosmische hiërarchie en je verbinding door de mantels van de boodschapper met je eigen IK-BEN-Aanwezigheid en Heilig Christus-Zelf. Het gereedschap is de kennis van de Leringen van de Opgevaren Meesters, de strategieën van licht en duisternis, en de Wetenschap van het Gesproken Woord als de uitstroming van heilig vuur en het heilig Woord om alle problemen het hoofd te bieden, groot en klein.


Strategieën van Licht en Duisternis” vertaling uit de oorspronkelijke uitgave:
Strategies of Light and Darkness 2002  Summit Publication & AmethistPers.

Copyright © 2018 Summit Publications, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Boek verkrijgbaar bij AmethistPers