De liefde is een creatieve kracht en macht

De liefde is een creatieve kracht en macht

We gaan verder met onze reeks quotes en passages uit het boek ‘Alchemie van het Hart.’  Dit is de tweede serie van tien maandelijkse berichten over het Hart. Laat je inspireren door deze prachtige wijsheden!

De taal van het hart kan poëtisch zijn, maar de daden van het hart zijn buitengewoon praktisch. Als je liefhebt, is wat je moet doen en loslaten zo duidelijk als wat. Je denkt bij jezelf: ‘Ik heb lief, dus ik kan deze woede, trots, zelfzucht of jaloezie niet langer met me meedragen. Ik ben liefde, dus ik kan niet blijven vasthouden aan deze wrok of bitterheid die mijn creatieve energie aftapt. Ik ben liefde, dus ik kan me niet veroorloven dat de toestand waarin ik nu verkeer, mij weerhoudt de dingen te doen die ik moet doen.’

Wat heb je ervoor over om te doen en om te veranderen, om liefde-in-actie te zijn?

Scott Peck schrijft: Iemand die oprecht liefheeft, zal vaak op een liefdevolle en constructieve manier iets doen voor mensen waar hij of zij bewust een hekel aan heeft, terwijl hij of zij op dat moment geen liefde voelt voor die persoon en er zelfs op de een of andere manier een afkeer van heeft.

Je hoeft niet ver te reizen om iemand te vinden die je liefde nodig heeft. Feitelijk, staat er meestal iemand op je eigen stoep (of in je huis) die je smeekt je hart een beetje verder open te doen.

Lesia Stockall Cartelli adviseert: Wat je angsten ook zijn, omarm ze. Als je je angst frontaal onder ogen ziet, lost het op.

Wanneer we ons hart openen, wanneer we verklaren dat niets onze uitdrukking van liefde in de weg zal staan, zullen zowel innerlijke als uiterlijke krachten ons te hulp schieten als antwoord op onze aanroep. Zolang het motief van ons hart puur is, en datgene wat we vragen in overeenstemming is met het goddelijke plan, zal God ons onzichtbare hulptroepen sturen om ons bij te staan in ons liefdeswerk.

Een ander geheim tot meesterschap van het hart: wanneer we geven, stemmen we onze gaven (de gaven van onze talenten, onze daden en onze middelen) niet af op wat wij denken te kunnen opbrengen, maar op de omvang van de behoefte.

Meestal komen we met onze daden van liefde niet in de krant. Desalniettemin zijn het de kleine dingen die we doen, een voor een voor een, die bij elkaar opgeteld een dramatisch verschil maken in iemands leven. In de woorden van Moeder Teresa: ‘Wij doen geen grootse dingen; alleen kleine dingen, met veel liefde.

Natuurlijk betekent geven aan anderen niet dat we onze eigen behoeften moeten onderdrukken. Liefde is opoffering, maar het is niet het tegelijkertijd vernietigen van jezelf. Je kunt jezelf niet in duizend stukken verdelen en nog steeds iets substantieels over hebben om aan anderen te geven.

De liefde is een creatieve kracht en macht. Op het moment dat je beseft dat je een medeschepper bent met God, verandert je leven. Je begint je te realiseren: ‘Dit is een gigantische verantwoordelijkheid. Wat ga ik doen met mijn macht om te scheppen?

Copyright © 2018 Summit Publications, Inc. Alle rechten voorbehouden.


Het boek” Alchemie van het hart” is verkrijgbaar bij onze webshop AmethistPers.nl. Nu tijdelijk met korting.

 

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders