Daarom leiden zoveel mensen zo’n onwerkelijk bestaan

Daarom leiden zoveel mensen zo’n onwerkelijk bestaan

De volgende passages uit het boek ‘Alchemie van het Hart’ gaan over het onderwijzen van het hart.

Hermann Hesse zei: ‘Er is geen werkelijkheid, behalve die binnen onszelf. Daarom leiden zoveel mensen zo’n onwerkelijk bestaan. Ze denken dat de beelden buiten hen de werkelijkheid zijn, en geven de wereld van binnen geen kans zich te doen gelden.’

‘Kennis op zich garandeert niet onze entree in het koninkrijk der hemelen of onze spirituele verworvenheid of onze eenheid met God. Wat dit wel doet, is hoeveel we liefhebben.’

Wijsheid is een wonderbaarlijke deugd. Maar tenzij onze wijsheid is versmolten met liefde en met de goddelijke wil, is ons intellect spiritueel hulpeloos.

Het onderwijzen van het hart stelt ons in staat ons volledige spirituele potentieel te realiseren. Het onderwijzen van het hart toont ons hoe we op onze eigen innerlijke vermogens en onze eigen innerlijke krachten kunnen vertrouwen om de dagelijkse uitdagingen het hoofd bieden. Het onderwijzen van het hart vergroot het vermogen van de ziel om buiten zichzelf te treden – om de buitenste grenzen van het universum te verkennen evenals de diepste diepten van het bestaan.

Ons hart en onze ziel zijn constant bezig met voelen, aanvoelen en waarnemen van datgene wat niet kan worden verklaard door empirisch bewijs. Dingen die onbegrijpelijk zijn voor het intellect, zijn volkomen begrijpelijk voor hart en ziel. Als we de delicate instrumenten van ons innerlijk leven geen aandacht geven of ze precies afstemmen, blijven onze aangeboren spirituele bekwaamheden inactief.

Eigenlijk zijn God en je innerlijke geest de enige echte onderwijzers. Alle andere leraren zijn plaatsvervangers, die er zijn om ons bij te staan tot we leren luisteren naar de wijsheid van ons eigen hart en ziel en hogere geest.

Je kunt een mens niets leren; je kunt hem alleen helpen het in zichzelf te vinden.—Galileo

Het onderwijzen van het hart bereidt ons voor om levende transformators van liefde te worden. We leren intuïtief aan te voelen wat anderen nodig hebben, en we leren aan die behoefte tegemoet te komen met precies datgene wat op dat moment nodig is. Die alchemistische formule komt altijd uit het hart.

Als je wordt geconfronteerd met een probleem dat geen logische oplossing heeft, neem dan de tijd om je hart binnen te gaan en je Hogere Zelf te vragen de goddelijke intelligentie van je hart te activeren en het antwoord te openbaren wat je zoekt. Luister dan naar het antwoord van je hart. Heb geduld, want het kan meteen komen, maar het kan zich ook ontvouwen in de komende uren of dagen.

 


Het boek” Alchemie van het hart” is verkrijgbaar bij onze webshop AmethistPers.nl. Nu tijdelijk met korting.

 

Lees ook onderstaande post

De hemelvaart

De hemelvaart – Eenheid met God De hemelvaart ...
Het heilig avontuur

Een heilig avontuur

Een heilig avontuur Eeuwige zoeker Een gedachte is ...
Tweelingzielen

De zoektocht naar heelheid

De zoektocht naar heelheid Ieder van ons heeft ...
House of Caiaphas - Gustav Dore

Laten anderen hun karma voor hen dragen -Karma dodging

Laten anderen hun karma voor hen dragen  – ...
The Summit Lighthouse Holland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders