Welkom bij Church Universal and Triumphant!

Altar Church Universal Triumph MontanaSinds de oprichting van The Summit Lighthouse in 1958 door Mark L. Prophet onder het sponsorschap van de opgevaren meesters, is het ons doel geweest om bevrijding te brengen aan alle zielen overal ter wereld en die op zoek zijn naar spirituele vrijheid, naar allen die een gevoel hebben over hun eigen aangeboren goddelijkheid en dit willen uitdrukken en ontwikkelen.

Om dit doel te bevorderen, werd in 1975 Church Universal and Triumphant opgericht, en is sindsdien een wereldwijde bron geworden voor de leringen van de opgevaren meesters. De leringen van de opgevaren meesters zijn universeel, en verbinden de wijsheid van de grote spirituele tradities uit het oosten en het westen.

Wij eren en respecteren de vrije wil en het recht om het geloof te kiezen dat resoneert in het hart en de ziel van de gelovige. Wij zijn vastberaden om de boodschap van spirituele universaliteit wereldwijd te verspreiden naar iedereen die het wil horen … en wij zijn van plan om door te gaan tot deze missie is vervuld. Onze boodschap is altijd om te ontwaken tot het innerlijke licht, een positieve boodschap voor wereldtransformatie en -vernieuwing. We nodigen je uit om:

… en dan te bepalen wat er in je hart resoneert.

In dit tijdperk keren we terug aan de voeten van de opgevaren meesters – degenen die ons kunnen laten zien hoe we de berg van het Leven kunnen beklimmen. Zij zijn de ware gidsen voor onze huiswaartse reis.

We wensen je toe dat jij op jouw reis de nodige sleutels mag vinden om spiritueel meesterschap in je leven te begrijpen en te bereiken, en om verbinding te maken met de meesters die jouw ziel kunnen mentoren op het opwaartse pad naar hereniging met je hogere zelf – de Machtige IK-BEN-Aanwezigheid.

Church Universal and Triumphant is een officiële kerk met heilige rituelen en “inner temple” leringen. Zij is opgericht in 1975 door Elizabeth Clare Prophet toen de Raad van Bestuur van The Summit Lighthouse de kerk inlijfde om de religieuze behoeften van een zich uitbreidend lichaam van spirituele zoekers te bedienen. De sponsors van de kerk zijn de opgevaren meesters Jezus Christus en Gautama Boeddha.

Eerste stap – Word een Hoeder van de Vlam

Als je de wijsheid van de opgevaren meesters hebt bestudeerd in de Hoeders van de Vlam lessen (via het lidmaatschap van de Keepers of the Flame Fraternity), de Pearls of Wisdom (in het Engels), en de boeken met de leringen van de meesters, zou je een innerlijke roeping kunnen voelen om een dieper commitment aan te gaan met de Broederschap.

Lidmaatschap – Church Universal and Triumphant

Lidmaatschap van Church Universal and Triumphant is de volgende stap, waarmee je binnentreedt in de witvurige kern, de Keepers of the Flame voorbij. Aangezien het tijd nodig heeft om het commitment van kerklidmaatschap goed te overwegen, moet je een Keeper of the Flame in good standing zijn van les acht of hoger voordat je Communicant kunt worden.

Waarom lid worden?

Eén worden met het Heilige Christus-Zelf is het hoogste doel van de communicant. Degenen die dit bereiken, kunnen verwachten de volledige inwijdingen te ontvangen die Jezus Christus heeft ontvangen. Deze verbinding bereidt de ingewijde voor op permanente vereniging met God, de IK-BEN-Aanwezigheid, in het ritueel van de hemelvaart.

Als je communicant wordt, zullen Jezus en Gautama – de spirituele hoofden van Church Universal and Triumphant – je sponsoren en inwijden op je pad naar Christusschap.

Naarmate je de kwaliteiten belichaamt die de Meester heeft voorgedaan, en het Grote Gebod eerbiedigt om God lief te hebben met heel je hart, geest en ziel, en je naaste lief te hebben als jezelf, word je een kelk van overvloedig licht om aan te bieden aan een wereld in nood.

Communicant worden

Neem voor meer informatie contact op met communitytslh@summitlighthouse.nl. Bezoek de website van de moederkerk in Montana (USA).

De Inner Retreat

De Inner Retreat is een fysieke buitenpost van de Grote Witte Broederschap op de Royal Teton Ranch in de Paradise Valley in zuidwest Montana. Het is het internationale hoofdkantoor van The Summit Lighthouse en Church Universal and Triumphant.

Inner Retreat MontanaHet land van de Inner Retreat en in het bijzonder de Heart of the Inner Retreat, een afgelegen bergweide op een hoogte van 1.800m, is gewijde grond en wordt beschouwd als heilig land. De Inner Retreat bevindt zich deels in het etherische octaaf, en talloze opgevaren meesters hebben gezegd deze geheiligde grond te betreden. Het is de plek waar de ziel het Ware Zelf ontmoet, de goeroe in de vorm van de boodschappers en de opgevaren meesters, in het bijzonder Heer Maitreya.

 

X
X