Natuurgeesten

Er zijn vier soorten natuurgeesten – gnomen, sylfen, salamanders en undines – en zij houden de elementen van aarde, lucht, vuur en water in stand. Zij werken dag in dag uit, om deze elementen te zuiveren en om de aarde in evenwicht te houden. Zij reguleren alle natuurlijke processen op de planeet.

Het voortbestaan van het leven zelf – de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten, het water dat we drinken – is iets dat de meesten van ons als vanzelfsprekend beschouwen. Toch zijn wij op het meest fundamentele niveau, volledig afhankelijk van het onzelfzuchtige dienen van de natuurgeesten. Het wonder van het leven is het wonder van de gnomen, undines, sylfen en salamanders.

Degenen die de wereld van de elementalen onderzocht hebben, vertellen ons dat ze van nature vrolijk zijn, zonder zorgen, onschuldig, loyaal en goed van vertrouwen, en in de afgelopen eeuwen werkten zij in harmonie samen met de mensen. Maar er kwam een tijd toen de negativiteit van de mensen in hun wereld geïntroduceerd werd, en hun werk veel zwaarder werd. Nu moesten zij functioneren in een zwaardere wereld, en de balans herstellen terwijl de disbalans groter werd.

De negatieve gedachten, woorden en daden van de mensen hebben zich gedurende de eeuwen en millennia opgebouwd. De elementalen hebben dit gewicht gedragen, en geprobeerd een planetair evenwicht te herwinnen.

Wij geloven dat een hernieuwde samenwerking nodig is tussen de mensen en de elementalen om de natuur tot het juiste evenwicht te herstellen. Om te begrijpen hoe we dit kunnen bereiken, zullen we de vier groepen natuurgeesten nader bekijken, en zien wat zij voor ons doen.