Lezing: Saint Germain over Alchemie – Het pad naar onsterfelijkheid

Missing Event Data
Het doel van alchemie is om onedele metalen te transformeren naar goud. Echter, zijn de doeleinden van alchemie door de eeuwen heen verkeerd begrepen. Zijn beoefenaars werden uitgemaakt voor kwakzalvers, terwijl alchemie een veel preciezere wetenschap is dan de huidige wetenschap durft te accepteren.

Alchemie betekent al-compositie wat de relatie impliceert van het totaal der schepping tot de delen die het samenstellen. Alchemie heeft betrekking op de bewuste kracht om controle uit te oefenen over mutatie en transmutatie binnen materie en energie, en zelfs binnen het leven zelf. Het is de wetenschap van de mysticus en het speciale vermogen van de zelf gerealiseerde mens, die, gezocht hebbende, zichzelf als één met God heeft ervaren, en bereid is zijn deel te spelen.

De mysticus beschouwt zichzelf als verlengstuk van God, als hoogste bron, en gebruikt Zijn macht om delen van zijn schepping tot uitdrukking te brengen overeenkomstig de kosmische wet. God is as God in man does. Elke uitwendige verworvenheid heeft zijn spirituele tegenhanger. Goud vertegenwoordigt het Hogere Zelf en is onvergankelijk, en dat is eigenlijk wat de mysticus zoekt en bewijst: meesterschap en onsterfelijkheid.

Veel mensen die eeuwen geleden een geheiligd vertrouwen in de doeleinden van alchemie hadden, werden vervolgd en vermoord door de reactionaire krachten van die tijd. Nu is het tijd om recht te doen aan diens doeleinden, en om aan te tonen dat alchemie een liefdevolle exacte wetenschap is die een hele beschaving naar het Gouden Tijdperk kan doen rijzen.

Kom naar de lezing en laat je inspireren over ware Alchemie. Leer de principes van het creëren en hoe deze toe te passen in je eigen leven. We gaan er samen een mooie en interessante middag van maken.


Datum: Zondag 15 november
Locatie: Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 1071 BW Amsterdam
Tijdstip: 14:00 – 16:30 uur incl een pauze
Vergoeding: met reservering €10 p.p. en aan de deur €15 p.p.
Aanmelden lezing via de agenda: Klik hier
Voor vragen over de lezing mail naar: contact@summitlighthouse.nl

 

The Summit Lighthouse Holland

Keeper of the Flame

T Uneputty