Mantra’s

Een mantra is een kort gebed dat over en weer wordt gegeven om het momentum van een bepaalde deugd in de ziel te ontwikkelen. Het woord mantra is afgeleid van het Sanskriet, wat “heilige raad” of “formule” betekent. Zoals hatha yoga is mantra yoga een aanvulling op de belangrijkste vormen van yoga.

De herhaling van de namen van God – en van heilige mantra’s die de namen van God bevatten – wordt door de Hindoes en Boeddhisten over de hele wereld gebruikt als een manier van hereniging met God. Want de naam van God is God, omdat de naam een ​​kelk is, een formule die zijn trilling draagt. Dus God en zijn naam zijn een. Hij geeft je zijn naam, je noemt de naam, dan geeft hij jezelf.

Vandaag in het Westen hebben veel mensen moeite met mediteren omdat hun gedachten zo yin zijn. Ze eten te veel suiker en drinken te veel vloeistoffen zoals koffie en frisdranken, waarvan  in de meeste cafeïne in zit. Deze yin levensmiddelen – en vooral alcohol en recreatieve drugs – maken het moeilijk om zich te concentreren. Deze zwakke punten kunnen in ons lichaam worden ingebed.

Om deze zwakte te compenseren geven we tijdens onze meditatie mantra’ s. De mantra’s helpen ons te richten op woorden en op woordbeelden en visualisaties. Als we deze mantra’s mediteren en geven, worden we één met het doel van onze concentratie. De mantra houdt de geest vrij. Dit is de grote oplossing van Saint Germain voor al zijn discipelen in het Westen.

Pin It on Pinterest

X
X